Cel mai bun an pentru constructorii auto americani

imago52965092hCombustibilul mai ieftin și dobânzile avantajoase la credite au aprins cumpărarea de automobile în SUA. Modelele germane însă sunt ocolite. Și la fel de rău ca Volkswagen stă și un alt producător german.
Piața auto americană merge mai bine ca niciodată. Condusă de cei trei mari producători americani, cifrele de vânzări pe anul 2015 au ajuns la cel mai ridicat nivel al tuturor timpurilor și pot depăși chiar recordul anului 2000.

Ultima sclipire al unui an deja extraordinar a fost dată de luna decembrie. În cazul producătorilor germani finalul anului vine cu toate acestea, împreună cu o imagine mixtă: în timp ce Audi și Mercedes au crescut, VW și BMW au fost nevoite să își plece capul.

Cerute de clienții americani au fost mașinile mai mari și mai scumpe precum SUV-urile și cel de tip pick-up, pe fondul prețurilor avantajoase la benzină, a economiei robuste per general, dar și datorită dobânzilor avantajoase la credite.

De acest lucru au profitat în primul rând producătorii autohtoni. Fiat Chrysler și-a extins seria de 69 de luni consecutive în care a înregistrat creșteri ale vânzărilor. Vânzările au crescut în luna decembrie cu 12,6% la un total de 217.517 vehicule. Mare parte din acestea au fost înregistrate de marca Jeep, care a crescut cu 42% și a înregistrat un record în vânzări.

Concurentul Ford a vândut în luna decembrie camioanele din seria F mai bine ca niciodată. Vânzările la nivel de concern s-au majorat cu 8,3% la 237.606 unități. O creștere nu atât de spectaculoasă a înregistrat și liderul de piață General Motors, a căror afaceri au fost mai bune în luna decembrie cu 5,7%, pentru un total de 290.230 unități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Autobauer-feiern-bestes-Jahr-aller-Zeiten-article16699521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 10