Cel mai mare cotidian din Grecia își încetează apariția

IMG_0955

Cotidianul cu cel mai mare tiraj din Grecia, Ta Nea, urmează să își înceteze apariția în câteva zile, transmite AFP. Anunțul a fost făcut sâmbătă de proprietar, grupul Lambrakis (DOL), care a explicat într-un comunicat decizia prin datoriile grupului.

DOL nu mai dispune de resurse financiare, după ce băncile la care are datorii au instituit un regim de gestiune special, în cadrul căruia rețin toate veniturile grupului, atât din vânzarea ziarelor, cât și din publicitate, se arată în comunicat.

Alături de Ta Nea, al cărui tiraj zilnic este de 14.000 de exemplare, ar urma să dispară de pe piață și săptămânalul To Vima, tot al grupului DOL. Grupul mai deține și alte reviste, site-uri de informare, postul de radio Vima FM și este acționar la televiziunea Mega, de asemenea grevată de datorii mari.

Președintele DOL, Stavors Psycharis, este urmărit penal pentru fraude fiscale și spălare de bani.

Grupul de presă DOL a fost, ca și altele din Grecia, extrem de critic la adresa premierului de stânga Alexis Tsipras. Guvernul acestuia s-a angajat să restabilească transparența în domeniul media, pe care îl consideră proprietatea unor oligarhi.

Comunicatul de sâmbătă al DOL afirmă că “angajații, cei care au slujit și slujesc valorile jurnalismului liber, luptă și vor continua să lupte pentru salvarea grupului, a titlurilor sale istorice și al celorlalte publicații ale sale”, ceea ce potrivit AFP pare să indice că mai există speranțe de continuare a activității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 68 =