Cel mai mare exportator de lapte din lume umbla la dobanzi a cincea oară

case_de_hobbiti9

Într-o mișcare surpriză, Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) a redus ratele de creditare pentru a cincea oară din iunie anul trecut la un nivel record de 2,25%. Banca a declarat că reducerea a 25 de puncte de bază a fost din cauza temerilor de creștere la nivel mondial și a cererii mai slabe din China – un important partener comercial. Noua Zeelandă este cel mai mare exportator de produse lactate din lume, dar acest sector s-a confruntat cu unele provocări.

Ultima reducere a ratelor de către RBNZ a fost în decembrie anul trecut, de la 2,75% la 2,5%, spunând că economia țării s-a înmuiat în 2015. La acel moment, guvernatorul băncii centrale, Graeme Wheeler a declarat că a fost pozitiv cu privire la perspectivele de inflație și creșterea economică pentru 2016. Agricultura este un pilon principal economic în Noua Zeelandă, în special în sectorul produselor lactate, din care exportă aproximativ 95%.

Cu toate acestea exporturile de produse lactate din Noua Zeelandă au fost afectate de scăderea prețurilor la nivel internațional, împreună cu o încetinire a partenerului său comercial major din China – un cumpărător mare a produselor sale lactate.

http://www.bbc.com/news/business-35770370

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 16