Cel mai mare faliment bancar din Portugalia

Banco-Espirito-Santo

Posibil cel mai mare faliment bancar din Portugalia
Problemele cu banii de la Banco Espirito Santo devin tot mai mari. O societate de investiții a familiei care se află în spatele celei mai mari bănci portugheze este aparent falită. Acest lucru aduce și alte companii și instituții într-un mare necaz.

Dificultățile financiare ale celei mai mari familii bancare portugheze, Espirito Santo sunt întotdeauna dramatice. O societate de investiții a familiei care stă în spatele celei mai mari instituții financiare din Portugalia se pare că este falită. Compania Rioforte din imperiul familiei are datorii de 847 milioane de euro, iar acestea nu vor putea fi restituite, fiind scadente deja pe ziua de marți. Rioforte vrea ca în următoarele zile să depune cerere pentru deschiderea procedurii de faliment.

Problemele de plată alle familiei au efect de asemenea asupra altor companii portugheze. Pentru că banii datorați se impun și asupra holdingului familiei Rioforte, Portugal Telecom. Astfel, cel mai mare operator de telecomunicații din țară nu poate participa la fuziunea cu Grupo Ol din Brazilia. Portugal telecom a anunțat o acțiune în justiție împotriva Rioforte pentru a-și obține banii. Din cauza lipsei capacității de plată, cota Portugal Telecom s-a redus de la 38% la 25,6% cât avea acum șase ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Droht-Portugals-groesster-Bank-die-Pleite-article13226841.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 86