Cel mai mare grup minier din lume, fortat sa nu existe

RTX6DTP

Rio Tinto îndepărtat de Glencore
Acest pas înapoi va face doar să incite și mai mult ambiția șefului Glencore, Ivan Glassenberg: gigantul australian al minereurilor, Rio Tinto, a răspuns ofertei gigantului elvețian de materii prime, Glencore, cu un refuz clar.

Grupul minier anglo australian Rio Tinto a refuzat oferta de fuziune cu gigantul materiilor prime, Glencore, potriviti proprilor declarații. Compania a anunțat dimineață, la Melbourne, că rivalul mai mic Glencore a realizat în luna iulie un contact, pentru a explora ideea unei posibile fuziuni.

Deja în luna august oferta a și fost respinsă. De atunci compania a asigurat că nu au mai existat contacte între cele două companii. Din fuziunea celor doi giganți ar fi ieșit cel mai mare grup minier din lume.

Consiliul de directori ai Rio Tinto a stabilit după consultații cu avocații săi și cu consultanți financiari unanim la concluzia că o fuziune nu este în cel mai bun interes al Rio Tinto și al acționarilor săi. Grupul a oferit o declarație pe Australian Stock Exchange.

Rio Tinto este al doilea cel mai mare producător de minereu de fier de pe planetă și a decis astfel să raspundă speculațiilor persistente din media despre o posibilă fuziune, oferind propria sa părere. Acțiunile aparținând lui Rio Tinto au crescut ca valoare cu până la patru procente după publicare știrii în cursul dimineții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rio-Tinto-laesst-Glencore-abblitzen-article13733521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 48 =