Cel mai mare pariu al lui Elon Musk

2af17bd303d1459a8a99413c8606d6c4

În deșertul statului federal american Nevada directorul executiv al Tesla, Elon Musk, construiește fabrica sa gigantică de baterii. “Gigafactory” se va alătura în curând imperiului său de firme. Dar presiune este mare pentru că experții vorbesc în sfârșit despre cheia obținerii profitului.

Elon Musk este catalogat adesea ca bizar, acest lucru se știe. Dar Gigafactory este ea însăși un proiect dus la superlativ. Fabrica de baterii a constructorului auto Tesla va deveni una din cele mai mari unități individuale de producție din lume, cu o suprafață totală de un milion de metri pătrați. Situată în deșertul statului american Nevada, se lucrează în prezent la foc continuu pentru a o ridica de la sol cât mai repede cu putință. Până acum 14% din construcție este finalizată.

Timpul este însă scurt. Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pune presiune pe ritmul activităților, obiectivele sale sunt tot mai ambițioase. Deja din anul 2018 acolo unde acum sunt în principal macarale și camioane ar urma să fie produse baterii cu o capacitate totală de 35 de gigawați-oră. Ceea ce reprezintă o capacitate mai mare decât scot pe piață în prezent toți ceilalți ofertanți.

Iar Musk vede viitorul cu optimism: capacitatea potențială a unității de producție a celulelor solare, care este ridicată împreună cu cei de la Panasonic, a fost estimată de directorul executiv al Tesla la 150 de gigawați-oră. Fabrica gigantică, care va fi ocupată simultan de 10.000 de angajați, este un suport important în planurile lui Musk pe termen lung, de a aduce mobilitate electrică pentru toată lumea.

Viziunea sa este de a revoluționa, prin intermediul Tesla, în primul rând industria auto și apoi industria transporturilor. Superstarul IT și multimiliardarul Elon Musk este pur și simplu dependent de succesul Gigafactory. Pentru că Tesla vrea ca până în anul 2018 să își majoreze producția de automobile electrice de la circa 50.000 cât este în prezent la 500.000 de bucăți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Musk-setzt-mit-der-Gigafactory-auf-Risiko-article18307756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 59