Cel mai mare producător chinez de baterii vrea să devină lider global

CARL by peter schwierz

Contemporary Amperex Technology (CATL) a făcut valuri în ultima vreme, dacă e să ne luăm după știrile recente, pentru că a strâns 2 miliarde de dolari într-o listare publică. CATL este cel mai mare producător de baterii pentru autobuze din China și cel mai mare producător de baterii automotive din China, bazându-și creșterea pe investițiile masive din partea guvernului, care au rolul de sprijini dezvoltarea rapidă și lansarea a cât mai multe vehicule electrice pe piață.

CATL caută acum să își extindă operațiunile, știrile spun că listarea publică a ajuns să valoreze 2 miliarde de dolari. Bloomberg raportează că IPO-ul CATL din februarie 2018 este pentru o pondere de doar 10% din companie, ceea ce ar determina o valoare totală de 20 de miliarde de dolari pentru întreaga companie. IPO-ul CATL a fost deja raportat în presă de Cleantechnica în noiembrie 2017, datorită unui articol publicat de Reuters.

IPO-ul ar trebui să ajute compania să finanțeze a doua sa fabrică de baterii din apropierea sediului CATL din Ningde, provincia Fujian, China, care va extinde substanțial operațiunile și capacitățile firmei.

Noua fabrică este planificată să producă anual 24GWh până în anul 2020, ceea ce reprezintă mai puțin decât Tesla GigaFactory 1, care intenționează să ajungă la 35 de GWh până în 2020. Însă CATL are deja o capacitate instalată de 17,5 GWh anual. Bloomberg indică că acest lucru ar putea oferi CATL în următorii ani cea mai mare producție de baterii cu litiu-ion din lume, dar depinde de cât de repede se va finaliza fabrica și cum vor investi ceilalți producători. Capacitatea de producție pe care Gigafactory 1 de la Tesla o va avea în anul 2020 este o mare variabilă.

Bateriile CATL sunt concentrate în principal pe formate de celule în formă de prismă și un sistem chimic de tip liFePo (fosfat litiu-fier) și NMC (oxid de litiu-nichel-mangan-cobalt), acestea găsind o mulțime de aplicații pe piața de EV din China, care beneficiază de o creștere rapidă. Această creștere rapidă este sprijinită de instituții guvernamentale, iar conducerea țării se asigură că sprijinul se aplică doar celulelor produse în China.

https://evobsession.com/chinas-biggest-battery-manufacturer-aims-to-become-a-global-player-after-raising-a-2-billion-in-an-ipo/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =