Cel mai mic smartphone LTE din lume

De ce ar beneficia de tehnologie de top doar smartphone-urile scumpe și de mari dimensiuni? Nu este o regulă, Jelly, cel mai mic smartphone LTE din lume, ne demonstrează acest lucru la un micro-preț.

În zilele noastre este extrem de greu să cumperi un smartphone nou a cărui display să aibe un display cu o diagonală de sub 5 inch. Chiar și dispozitivele mai ieftine sunt gigantice. Producătorii spun că cererea pentru dispozitive de mici dimensiuni este tot mai mică, majoritatea clienților vor telefoane cu ecrane cât mai mari. Dar există și oameni care își doresc să aibe parte de un smartphone bun, care să încapă ușor în buzunar și să nu coste prea mult. În această nișă se poziționează modelul Jelly de la firma chineză Unihertz. Acesta are o diagonală a ecranului de 2,45 inch și este minuscul atât ca dimensiuni, cât și ca preț, care nu depășește 100 de euro. În ciuda acestor trăsături deosebite, performanțele sale nu lasă de dorit.

Jelly este deocamdată un proiect kickstarter, dar nu pentru multă vreme. Cu o lună înainte de expirarea campaniei de finanțare, mini-smartphone-ul a ajuns să adune jumătate de milion de dolari, deci să își depășească cu mult limita inițială de finanțare, de 30.000 de dolari. Nu este de mirare că firma Unihertz trimite peste tot în lume acest telefon, fără taxe de transport, pentru cei care au ales să facă pre-comandă. În schimbul prețului modest utilizatorii primesc un pachet destul de performant.

Rezoluția ecranului de pe Jelly are din păcate doar 240 x 432 pixeli. Acest lucru este suficient pentru a forma o densitate de 200 ppi, ceea ce este încă acceptabil după standardele actuale. Și după cum se poate vedea într-un video al “Unbox Therapy”, contrastul, luminozitatea și unghiurile de vizualizare sunt de asemenea acceptabile. În afară de asta touchscreen-ul reacționează rapid, dar și foarte precis, într-un test de tastare mesaje. În total Jelly măsoară 92,3 x 43 x 13,3 milimetri și câtărește 60 de grame.

Sub “capotă” se află un procesor cu patru nuclee, care este ajutat în cea mai ieftină versiune (79 de dolari) de 1 GB de RAM. Spațiul de stocare măsoară 8 GB în cazul acestui model, dar există cu ajutorul slotului pentru două cartele SIM posibilitatea de a introduce un card microSD. În schimbul sumei de 95 de dolari există modelul Jelly Pro, care oferă 2 GB memorie RAM și 16 GB spațiu de stocare.

Acumulatorul interschimbabil are o capacitate de 950 de miliamperi-oră, ceea ce ar oferi o autonomie de până la trei zile pentru hardware-ul care este oricum economicos. Caracteristicile aparatului foto nu sunt impresionante, dar pentru acest preț ele sunt în regulă. Pe partea din spate tronează o cameră cu rezoluția de 8MP, iar în față 2MP.

Terminalul este, precum am menționat anterior, compatibil cu standardul LTE, dar și conexiuni de tip WLAN 802.11a/b/g/n și Bluetooth 4.0. În afară de asta are și GPS și giroscop. Important este și software-ul, care poate fi upgradat la versiunea 7 a Google Android.

http://www.n-tv.de/technik/Jelly-das-kleinste-LTE-Smartphone-der-Welt-article19828806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =