Cel mai rapid cabrio din lume

Brabus-S-63-Cabrio-1

Nimeni nu poate conduce într-o decapotabilă deschisă cu viteze de peste 300 de km/h. Dar acest lucru s-ar putea să fie posibil odată cu Mercedes S-Klasse Cabrio, după ce a trecut prin mâna “tunerilor” de la Bottrop.

Un Mercedes S-Klasse poate purta multe titluri, dar mai rar cel de “cel mai rapid decapotabil din lume”. După munca de tuning a celor de la Brabus exemplarul de top de la Mercedes va fi capabil de performanțe sportive de excepție cu acoperișul deschis. Noul superlativ al nemților a fost prezentat cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Deja din numele automobilului putem să îi descoperim o parte din secrete: Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio. Motorul V8 Biturbo cu o capacitate de șase litri va produce nici mai mult nici mai puțin de 850 de cai putere. Dar și mai impresionant este cuplul motor, care poate atinge valoarea de 1450 de newtonmetri. Pentru ca anumite piese din automobil să nu cedeze subit sub acțiunea unor asemenea forțe, cuplul motorului a fost limitat la “doar” 1150 de Nm.

Performanța este superioară în orice privință: puterea motorului este distribuită pe toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze cu șapte trepte, ceea ce asigură un timp de sprint de 3,5 secunde până la viteza de 100 de km/h, în condițiile în care mașina cântărește 2,2 tone. Un total de 9,4 secunde sunt necesare pentru a atinge viteza de 200 de km/h, iar viteza maximă de care este capabil bolidul este de 350 de km/h. Pentru că atunci intervine sistemul electronic. În comparație, originalul cu o putere de 585 de cai putere are nevoie de 3,9 secunde pentru a atinge suta și este capabil de doar 250 de km/h maxim.

Pentru ca Brabus să atingă un astfel de nivel al performanței, a fost nevoie ca inginerii să facă modificări adânc în structura motorului. Astfel că clindrii au fost adăugați și s-a mărit capacitatea totală de la 5461 centrimetri cubi la 5912. Arborele cotit și pistoanele sunt forjate și s-au utilizat de asemenea biele de înaltă performanță, chiar și garnitura de chiulasă fiind în cele din urmă înlocuită.

Pe lângă toate acestea, Brabus oferă mai departe o serie întreagă de posibilități de personalizare. Astfel exteriorul poate fi echipat la cerere cu diferite piese din carbon. Jante late formate din aliaj de metale ușoare cu dimensiuni de 21 sau 22 de inch și anvelope de performanță, caroserie joasă sau etriere de frână din ceramică și carbon sunt doar câteva din opțiunile disponibile cumpărătorilor generoși. Interiorul poate fi de asemenea îmbunătățit cu inserții din piele, precum și alte materiale de mare rafinament.

Brabus nu dorește să ofere detalii privind prețul, putem însă estima că pe lângă prețul versiunii de bază, de 185.000 de euro, se va mai adauga o sumă consistentă, pentru cineva care vrea într-adevăr să conducă “cel mai rapid decapotabil din lume”.

Brabus-S-63-Cabrio-2 Brabus-S-63-Cabrio-4 Brabus-S-63-Cabrio-5-2 Interieur N-TV-S63AMG-Cabriolet-005 Windshott

http://www.n-tv.de/auto/Das-schnellste-Cabrio-der-Welt-article17990891.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 46