Cel mai rar tip de delfin este pe cale de dispariție

3q3n0433

Cel mai rar tip de delfin este pe cale de dispariție

Numărul delfinilor Maui ce trăiesc în largul coastei Noii Zeelande se micșorează continuu. Acum acolo există mai puțin de 50 de exemplare. Acum 40 de ani erau câteva mii. Vina pentru exticție aparține pescuitului industrial cu șalupe și pânze.

Poate populația va mai supraviețui 15 sau 20 de ani, apoi se va termina: extincția celui mai rar și mai mic tip de delfin din lume este potrivit estimărilor ecologiștilor ceva imposibil de prevenit. Delfinii Maui sunt estimați la aproximativ 45 de exemplare, spune șefa pentru conservarea speciilor de la Nabu International, Barbara Maas. Din care doar o mică parte sunt maturi din punct de vedere sexual.

Delfinii Maui (Cephalorhynchus hectori maui) trăiesc exclusiv în largul coastei Noii Zeelande. Cu 40 de ani în urmă existau acolo până la 2000 de exemplare, potrivit datelor Nabu.

Maas a calculat numărul delfinilor în viață pentru discuții în cadrul Comisiei Internaționale pentru Vânătoarea de Balene (IWC). Motivul este estimarea din anii 2010-2011 ce a rezultat aproximativ 55 de exemplare cu vârsta de minim un an. Numărul a fost confirmat apoi extrăgând probe de țesut pentru examinare genetică. Maas a calculat de asemenea decesele de delfini ce sunt vânați anual folosind șalupe cu harpon sau pânze de pescuit. Aproximativ 95% din toate cazurile de deces se datorează pescuitului industrial.

http://www.n-tv.de/wissen/Seltenste-Delfinart-der-Welt-ist-am-Ende-article15337236.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 17