Cel mai scăzut nivel al şomajului din ultimii şase ani în Marea Britanie

Snapshot 2014-07-19 11-25-32

Cel mai scăzut nivel al şomajului din ultimii şase ani în Marea Britanie
Potrivit cifrelor oficiale, numărul persoanelor fără un loc de muncă din Marea Britanie a scăzut cu 121.000 în primele trei luni, până in mai, ajungând la 2,21 de milioane. Cifrele indică cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani, potrivit Biroului National de Statistica (ONS). Rata șomajului a scăzut, din nou, la 6,5% de la 6,6% în cele trei luni până în aprilie. Numărul persoanelor care pretind indemnizație de șomaj, a scăzut cu 36.300 luna trecută, la 1.4 milioane, a adăugat ONS.

Prim-ministrul David Cameron şi-a exprimat mulţumirea, ca dovadă că planul economic al guvernului a funcţionat: “Cifrele publicate astăzi arată că mai multe persoane au siguranța unui loc de muncă mai mult ca oricând, angajara este un obiectiv-cheie al planului nostru economic pe termen lung.”.

Dar creșterea salariilor a încetinit din nou. Salariile medii din martie până în mai, inclusiv, a primelor a fost doar cu 0,3% mai mare decât anul trecut. Creșterile medii salariale cu excepția primelor a crescut în acest timp cu 0,7%. Creșterea salariilor a fost în continuă scădere începând cu primul trimestru al acestui an. Între ianuarie și martie, creșterea salarială anuală a fost de 1,9%. De asemenea, s-a constatat că peste 78% dintre barbati si 68% dintre femei au un loc de muncă, oferind o rată de ocupare de 73,1%.
http://www.bbc.com/news/business-28325361

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 72