Cel mai valoros start-up al lumii

Xiaomi

Venituri de miliarde din smartphone-uri
Concernul tehnologic Xiaomi nu este doar lider de piață în domeniul smartphoneurilor, ci de asemenea cel mai valoros start-up. Astfel chinezii se poziționează versus concurenți precum Uber. Mai există un singur uriaș de învins.

Este oficial acum, Xiaomi este cel mai valoros start-up tehnologic al lumii. Producătorul chinez de smartphoneuri a reușit potrivit proprilor informații după cea mai recentă rundă de finanțare să adune 1,1 miliarde de dolari americani. Cu această sumă valoarea Xiaomi s-a ridică la peste 46 de miliarde de dolari, spun persoane de încredere apropiate companiei.

Start-up-ul a lăsat în urmă orice fel de concurență din domeniu, inclusiv Uber Technologies. Serviciul de intermediere transport a ajuns la o valoare de 41 de miliarde de dolari după o rundă de finanțare ce avut loc în decembrie. Dar Facebook îi depășește pe chinezi. Rețeaua socială a adunat în anul 2011, la un an după listarea sa pe bursă, capital de la investitorii săi precum și o investiție din partea Goldman Sachs în valoare totală de 50 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Xiaomi-mausert-sich-zum-wertvollsten-Startup-article14230771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9