Cel puțin 34 de morți la Ankara

564cb266791fd562b15e61ee104c91c3

În metropola turcă Ankara un atac sinucigaș a cauzat pierderi substanțiale: zeci de persoane au murit și cel puțin 125 au fost rănite, după ce o mașină a explodat în apropierea unei stații de autobuz. Nu se știe încă cine este făptașul.

În cadrul unui atentat cu bombă din centrul capitalei turce Ankara, cel puțin 34 de persoane au fost ucise și 125 rănite, spune ministerul sănătății din Turcia, Mehmet Müezzinoglu, după o reuniune de rugență a guvernului pe probleme de securitate.

Guvernul turc a impus o interdicție a presei privind acest atac, în afara declarațiilor oficialilor. După ce pe rețelele sociale au fost distribuite imagini cu persoane decedate și rănite de la fața locului, autoritățile au interzis accesul la Facebook și Twitter. Ce este sigur deocamdată este că atacatorul a utilizat un automobil plin cu explozivi. După cum raportează televiziunea de stat TRT, mașina a fost detonată în apropierea unei stații de autobuz. Nimeni nu știe deocamdată alte detalii despre atacator.

Există însă suspiciuni privind legături ale atacatorului cu partidul ilegal al muncitorilor kurzi, PKK, sau cu o altă grupare teroristă. Partidul HDP pro-kurd a condamnat atacul într-o primă declarație și a adăugat că împărtășește marea durere a victimelor și rudelor acestora.

http://www.n-tv.de/politik/Mindestens-34-Menschen-in-Ankara-getoetet-article17210466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 25