Cele 3 categorii de gândire

categoriesofthought

  1. Direcția

Acest gând este forța motrice a progresului tuturor. Când gândurile noastre sunt îndreptate spre un anumit rezultat, devenim in linie cu potențialul nostru infinit. Este gândul directionat care spune, voi construi o afacere. Este gândul directionat care spune, voi renunta la fumat. Este gândul directionat care spune, vreau să mă căsătoresc cu ea/el. Gândul direcționat este seva vitală pentru viitorul nostru. Acesta reprezintă o afirmație decisivă, dar poate fi, de asemenea, o linie de interogare strategică: Cum pot contribui mai mult? Cum pot sa fac aceasta zi sa devina mai deosebita? Cum pot să îi arăt acestei persoane ca o iubesc? Aceasta este calea spre claritate, care iti deschide mintea spre soluții în loc de probleme.

  1. Distragerea

În cazul în care direcția este calea, distragerea este libertatea de la calea grea. Libertatea poate lua mai multe forme, de la vizionarea TV-ului la contemplarea naturii. Contrar a ceea ce mulți cred, distragerea atenției poate fi extrem de benefică. Această libertate este o necesitate umană care ne permite să ne reincarcam cu energie și să ne concentram spre gandul direcționat. Distragerea, dacă este utilizată în mod corespunzător, poate fi terapeutică. De exemplu, distragerea atenției daca este folosită pentru a echilibrarea minţii și să ne asigurăm că nu suntem prizonieri ai telulului pentru care luptam. Distragerea poate fi utilizată și ca piatra de temelie departe de gânduri distructive.

  1. Distrugerea

Noi suntem fie îndreptati spre o intenție pozitivă, fie spre o intenție negativă. Distrugerea este intenția negativă. Acest lucru apare cand oamenii devin victime ale mentalităților de vinovăție, vinei, judecatii, criticii, furiei, tristeței și altor emoții de calitate slabă. Acestea sunt gândurile care sunt în mod decisiv limitative: Eu nu sunt de ajuns. E vina mea. Acestea sunt, de asemenea, întrebările care duc la acele raspunsuri limitative: De ce eu? De ce nu fac niciodata nimic care să funcționeze?

http://www.success.com/blog/the-3-categories-of-thought

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54