Cele 5 provocări emotionale pe care le vei întâmpina în calitate de antreprenor

emotional-challenges-youll-face-as-an-entrepreneur

Fără îndoială, spiritul antreprenorial necesită multă energie mentală. Cu emotiile si temerile pe care le-ai putea simţi uneori la cote maxime, alteori la cote minime, vor fi momentele în care te vei simti prea neputincios. Iar eșecul va parea ascuns în apropiere.

Aceste sentimente s-ar putea să nu fie distractive, dar sunt normale. La urma urmei, alegerea antreprenoriatului înseamnă asumarea unui risc, recunoscând că șansa de eșec este reala. Urmatoarele sunt 5 dintre cele mai comune provocări psihologice pe care va trebui sa le confrunti in calitate de antreprenor.

  1. Definirea proprie:

Atunci când obţii un loc de muncă, angajatorul are o fișă a postului care descrie ceea ce trebuie să faci. Atunci când devii antreprenor, trebuie să decizi cine doreşti sa fii. De ce ai început această afacere? Care sunt responsabilitățile principale? Aceste întrebări pot provoca multa presiune.

  1. Operarea sub o mică orientare:

A deveni un antreprenor înseamnă a începe cu o lista a angajamentelor si restricţiilor complet goală. Afacerea începe și se termină cu tine. În timp ce poate suna destul de minunat, înseamnă, de asemenea, ca ai puţină orientare, si tu trebuie să creezi harta, direcțiile pentru a ajunge acolo și destinațiile, unde vrei sa ajungi. Este ușor de îndoială să se strecoare în acest proces. Fii încrezător în deciziile tale, fii de acord cu operarea în monoterapie și transportă greutatea acestor decizii.

  1. Sentimente intense, toate dintr-o dată:

Îndoială, pasiune, confuzie si teama sunt comune in interiorul și exteriorul unui antreprenoriat. Dar aceste emoții vin toate dintr-o dată, la intensitate mare pentru antreprenori . Odată cu lipsa de orientare și stres, care vin cu o afacere care rulează, este aproape imposibil de evitatat aceste sentimente.

  1. Managementul stresului:

Niciodată nu iti permite sa crezi că antreprenoriatul este ușor. Presiunea poate fi copleșitoare, și până când vei învăța cum să gestionezi și să controlezi anxietatea rezultată, trebuie doar să te pregăteşti pentru sentimentele cutremurătoare care iti ies in cale in aceste stadii incipiente.

  1. Tensiunea financiară:

Atunci când finanțele sunt întinse la punctul de rupere, atunci când fluxul este întrerupt, tu si compania ta aveti probleme mari. Reacția in lanţ, ulterioară poate fi devastatoare pentru toți cei implicați în afacere, inclusiv familia ta.

Atunci, daca antreprenoriatul este o provocare în atat de multe moduri, de ce oamenii isi doresc sa mai devină antreprenori?

Uşor. Este vorba de pasiune. Cu pasiune, noi nu ramanem blocati de frică și îndoială. Este un sentiment puternic, care dezvaluie scopul nostru mai mare în viață.

Așa că, dacă te simti copleșit de provocările psihologice ale antreprenoriatului, aminteste-ţi că toate acestea sunt o parte a călătoriei spre destinația dorită și este nevoie sa mergi mai departe.

http://www.success.com/article/the-5-emotional-challenges-youll-face-as-an-entrepreneur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 29