Potrivit lui Shiv Khera, autorul “Poți câștiga”, eșecurile apar cel mai adesea pentru unul din cele șapte motive.
1. Lipsa persistenței
Multi dintre oameni nu reușesc nu pentru ca nu au cunoștințe sau talent, ci pentru că au renunțat pur si simplu. Este important să ne amintim două cuvinte: persistența și rezistența. Persistă în ceea ce trebuie făcut și rezista la ceea ce nu trebuie făcut.
Încercați noi abordări. Persistența este importantă, dar repetând aceleași acțiuni de nenumărate ori, sperând că de data aceasta veți reuși, probabil că nu vă veți apropia de obiectivul dvs. Privit la eforturile anterioare de succes și decideți ce să faceți. Continuați să efectuați ajustări și corecții folosind experiența voastra ca ghid.
2. Lipsa convingerii
Persoanele care nu au convingere se opresc la mijlocul drumului. Dar ce se întâmplă în mijlocul drumului? Oamenii fără convingere nu reusesc pentru că nu au încredere și curaj. Ei se conformează cu a fi acceptați, chiar dacă știu că ceea ce fac ei este greșit.
Decideți ce este important pentru voi. Dacă merită să faceți ceva, faceți bine. Lăsați-vă pasiunea să apară chiar și în sarcinile lumești. Este bine să colaborezi și să cooperezi pentru succes, dar nu este bine să îți compromiti valorile.
3. Raționalizarea
Câștigătorii ar putea ei analiza, dar niciodată nu raționalizează. Cei care pierd raționalizează și au o carte plină de scuze pentru a spune de ce nu au reușit. Schimbă-ți perspectiva. Nu te gândi la fiecare încercare nereușită ca fiind un eșec. Puțini oameni reușesc in toate din prima. Majoritatea dintre noi ne atingem obiectivele numai prin eforturi repetate.
4. Renunțarea la greșelile din trecut
Unii oameni trăiesc și învață, iar alții doar trăiesc. Eșecul este un profesor dacă avem atitudinea corectă. Oamenii înțelepți învață din greșelile lor – experiența este numele pe care-l dau esecurilor.
Definiți mai bine problema. Analizați situația – ce doriți să obțineți, care este strategia dvs., de ce nu a funcționat. Vedeti cu adevărat problema corect? Dacă aveți nevoie de bani, aveți mai multe opțiuni decât creșterea veniturilor. De asemenea, puteți reduce cheltuielile. Gândește-te la ceea ce încerci cu adevărat să faci.
5. Lipsa disciplinei
Oricine a realizat ceva valoros nu a făcut-o niciodată fără disciplină. Disciplina se auto-controlează, sacrifică și evită distragerile și ispitele. Înseamnă să rămâi concentrat.
Nu fi un perfecționist. S-ar putea să ai o viziune idealizată asupra ceea ce inspeamna succes. Deși acest lucru poate fi motivant, este posibil să nu fie realist. Realizarea unui singur obiectiv nu va elimina toate problemele.
6. Slaba stima de sine
Stima de sine slabă este lipsa de respect față de sine și de valoare de sine. Persoanele cu încredere scăzută în sine încearcă în mod constant să se găsească mai degrabă decât să creeze persoana pe care o doresc.
Nu te eticheta. S-ar putea să fi eșuat, dar nu ești un eșec până când nu mai încerci. Gândește-te la tine ca la cineva care încă se străduiește spre un scop, și vei fi mai în măsură să îți menții răbdarea și perseverența in drumul tau spre succes.
7. Atitudinea fatalista
O atitudine fatalistă împiedică oamenii să accepte responsabilitatea pentru poziția lor în viață. Ei atribuie succesul și eșecul norocului. Ei se resemnează, indiferent de eforturile lor, că orice lucru care se va întâmpla se va întâmpla oricum.
Uită-te în oglindă în fiecare zi și spune, eu sunt responsabil. S-ar putea să nu aveți control asupra fiecărei faze a vieții, dar aveți mai mult control decât vă dați seama și sunteți responsabil pentru propria fericire și succes.