Cele douasprezece calităţi ale oamenilor de succes

12-Qualities-That-Set-Ultra-Successful-People-Apart

Un studiu realizat la Universitatea Strayer a constatat că cei mai mulți oameni cred că succesul este despre atingerea obiectivelor personale. TalentSmart a efectuat cercetari pe mai mult de un milion de oameni, și a constatat că oamenii de succes au multe în comun. În special, 90% dintre aceștia sunt calificați în gestionarea emoțiilor, în scopul de a rămâne concentrati, calmi și productivi. Acești oameni au inteligenta emotionala ridicată (EQ), o calitate care este esențială pentru realizarea obiectivelor.

În timp ce TalentSmart a descoperit numeroase strategii eficiente pe care oamenii de succes le folosesc pentru a-și atinge obiectivele, următoarele sunt douăsprezece dintre cele mai bune. Unele dintre acestea pot părea evidente, dar adevărata provocare constă în a recunoaște atunci când trebuie folosite și care sunt mijloacele necesare pentru a face acest lucru.

  1. Sunt calmi

Oamenii de succes sunt calmi, deoarece ei îşi monitorizează în mod constant emoțiile, le înțeleg, şi folosesc aceste cunoștințe în momentul în care trebuie să reacționeze în situații dificile, cu auto-control. Atunci când lucrurile merg prost, rămân calmi deoarece știu că, indiferent câte lucruri bune sau rele obțin, totul se schimbă cu timpul. Tot ceea ce pot face este să se adapteze și să rămână fericiţi și în control.

2.Au cunoştinţe

Oamenii de succes au mai multe cunostinte decat alţii, deoarece in mod constant caută să invete. Ori de câte ori au un moment liber, ei se ocupă de auto-educație. Nu fac acest lucru pentru că este ” un lucrul corect “, o fac pentru că reprezintă o pasiune pentru ei. Oamenii de succes caută întotdeauna oportunitățile de a îmbunătăți repertoriul de cunoştinţe.

3.Cer sfaturi

Oamenii de succes iau decizii sfătuindu-se cu alții. Ei știu că (așa cum arată studiile), bazându-se prea mult pe instinct este ineficient și te induce în eroare.

4.Vorbesc cu certitudine

Foarte rar auzi oamenii de succes rostind cum ar fi “him”, “Nu sunt sigur” și “cred.” Oamenii de succes vorbesc asertiv, deoarece ei știu că este dificil să îi faci pe ceilalţi să te asculte dacă nu îţi poți transmite cu convingere ideile.

5.Folosesc un limbaj al corpului pozitiv

Devenind conștienți de gesturi, expresii, și tonul vocii (și asigurandu-se că sunt pozitive) îi atrag pe oameni ca furnicile la un picnic. Folosind un ton entuziast, menținând contactul vizual, și înclinandu-se spre persoana care vorbește sunt toate formele de limbaj al corpului pozitiv pe care oamenii de succes il folosesc pentru a atrage atenţia celorlati. Limbajul corpului pozitiv face diferența într-o conversație, deoarece modul în care spui ceva poate fi mai important decât ceea ce spui.

6. Lasă o prima impresie puternică

Cercetările arată că, cei mai mulți oameni decid dacă vă plac sau nu in în primele șapte secunde de conversatie. Apoi își petrec restul conversației justificând reacția lor inițială. Primele impresii sunt legate de limbajul corpului pozitiv. O postură puternică, o strângere de mână fermă, un zâmbet, vă asigura că prima impresie este una bună.

7. Ei caută victorii mici

Oamenii de succes caută provocări, chiar și atunci când eforturile lor aduc doar victorii mici. Aceste victorii mici construiesc noi receptori androgeni in zonele creierului responsabile pentru recompensă si motivatie. Creșterea receptorilor androgeni crește influența testosteronului, ceea ce sporește și mai mult încrederea și dorința de a face față provocărilor viitoare.

8. Sunt neînfricaţi

Frica nu este nimic mai mult decât o emoție persistentă care este alimentată de imaginația ta. Pericolul este real. Frica este o alegere. Oamenii excepționali știu acest lucru mai bine decât oricine. In loc să permită fricii să preia controlul, ei sunt dependenți de sentimentul euforic pe care il primesc odată ce îşi cuceresc temerile.

9. Sunt gratioşi

Oamenii graţioşi sunt combinația perfectă de puternic și blând. Ei nu recurg la intimidare, furie, sau manipulare pentru a obține un avantaj, deoarece natura lor blândă, îi fac să caştige. Cuvântul blând poartă adesea o conotație negativă (mai ales la locul de muncă), dar, în realitate, este delicatețea de a fi grațios care le dă oamenilor de succes puterea pe care o deţin.

10. Sunt oneşti

Oamenii de succes știu că onestitatea permite stabilirea de conexiuni reale cu oamenii într-un mod care lipsa de onestitate nu poate și că minciuna întotdeauna provoacă efecte negative. De fapt, un studiu realizat la Notre Dame a arătat că oamenii care mint frecvent au experimentat probleme de sanatate mintală in comparatie cu cei care sunt oneşti.

11. Sunt recunoscatori

Oamenii de succes știu că mentorii, colegii, familia și toți prietenii au jucat un rol imens în succesul lor. În loc să se laude cu gloria, oamenii de succes recunosc meritul celorlati şi lucrurile minunate pe care le-au făcut pentru ei.

12. Sunt apreciativi

Într-adevăr oameni de succes sunt capabili să realizeze atât de mult pentru că ei cunosc importanța momentului când să se oprească și să aprecieze tot ceea ce au deja.

http://www.talentsmart.com/articles/12-Qualities-That-Set-Ultra-Successful-People-Apart-648624731-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 27