Cele mai inovative companii

Daimler
Obișnuiții premianți, precum Apple, Google sau Samsung sunt chiar în fruntea clasamentului BCG a celor mai inovative companii din lume. Dar nici producătorii germani de autoturisme nu sunt departe.

Producătorii germani de automobile BMW și Daimler aparțin, potrivit unui sondaj, printre cele mai inovative companii din lume. În total sunt șapte firme germane care au ajuns în lista anuală a celor mai inovative 50 de companii, întocmită de Boston Consulting Group (BCG). Aceasta a chestionat pentru întocmirea listei peste 1500 de persoane din conducerea companiilor.

Lideri germani în domeniul inovației sunt concernele chimice Bayer (locul unsprezece) și BASF (locul 29), compania de asigurări Allianz (locul 25), Siemens (30) sau Volkswagen (35). La vârf se mai regăsesc companiile high-tech precum Apple, Google sau Microsoft, dar și Samsung. Constructorul californian de automobile electrice, Tesla, a primit locul 3.

BMW a atins locul șapte în clasamentul BCG și este astfel în urma Toyota, dar cu mult în fața Amazon (locul nouă). Daimler se clasează pe poziția a zecea.

Liderii din inovație se ocupă cu cele mai noi tehnologii și produse, dar și cu servicii noi, interfețe pentru client și parteneriate pentru și în direcția unor noi modele de afaceri, explică șeful pe Germania al BCG, Carsten Kratz.

Industria automobilistică germană a desfășurat o adevărată activitate de pionierat. Exemple sunt tehnologii precum rularea fără șofer, noi produse precum motoarele hibrid sau electrice, noi servicii precum Connected Car până la parteneriate precum preluarea serviciului de cartografiere Nokia Here sau modele de afaceri inovative precum Carsharing.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-und-Daimler-sind-unter-den-Top-Ten-article16481841.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 89 =