Noile cifre sugerează ca aproape două treimi dintre cumpărători care au achizitionat haine de femei on-line în ultimele șase luni, au trimis inapoi cel puțin un produs. Acestia acuza preturile exagerate. Cercetatorii care au interogat peste 1000 de cumpărători on-line au descoperit ca îmbrăcămintea pentru femei a fost returanta in proportie de 63% dintre ei. Comercianții cu amănuntul spun ca returnarile gratuite au fost o parte importantă a activității lor, dar costurile trebuiau să fie recuperate undeva sau ei riscând sa piarda.
Analistii de consum, Savvy Marketing, au descoperit ca 56% din totalul persoanelor chestionate, care au cumparat orice tip de îmbrăcăminte on-line, în cele șase luni, până în mai 2016, a trimis unul sau mai multe articole inapoi. Cifra a fost mai mare pentru hainele de femei. Cercetarile au sugerat, de asemenea, ca persoanele cu varste cuprinse intre 18-24 de ani au facut cele mai multe cumpărături pe internet folosind smartphone-urile . Multe dintre produsele returnate sunt transmise spre firmele de logistică din întreaga țară care se ocupa de produse returnate pentru comercianți cu amănuntul majori.
Cercetările recente din Barclaycard au sugerat că una din cinci întreprinderi on-line a crescut prețurile pentru a acoperi costurile de gestionare și de prelucrare a returnarilor facute de clienți.
Prin lege, comercianții cu amănuntul trebuiau să ofere clienților posibilitatea returnării produselor cumpărate on-line în termen de 14 zile. Odată ce cumpărătorii au informat retailerul, au la dispozitie o perioada de 14 zile pentru a returna bunurile care trebuie să fie rambursate în termen de 14 zile de la intrarea in posesie a retailerului.