Cele mai multe patente pentru automobile autonome aparțin Audi și Bosch

Automobilele autonome vor fi dezvoltate în general împreună cu giganți tehnologici americani, precum Tesla sau Apple. Dar aceste nume joacă doar un rol nesemnificativ în dezvoltarea tehnologiilor. Peste jumătate dintre patente sunt deținute de producători și furnizori germani.

În ciuda scepticismului multor germani față de automobilele autonome, industria auto locală contribuie enorm la dezvoltarea acestei tehnologii, arată un studiu recent. Companiile locale sunt extrem de inovative, reiese dintr-un studiu al Institutului German pentru Economie (IW) de la Köln. De aceea 52% din toate patentele existente la nivel mondial pentru automobile autonome sunt elaborate de producători germani.

Prin top zece se află șase companii din Germania, dintre care patru producători de automobile și doi furnizori. Pe de altă parte, producătorii americani precum Tesla sau Apple nu au jucat până acum un rol important în dezvoltarea patentelor, Google însă a făcut-o. Producătorii auto germani au fost adesea criticați pentru faptul că nu se adaptează noilor tendințe. Spre exemplu cel al sistemelor alternative de propulsie. Pe lângă constructorii auto și furnizorii mari precum Bosch sau Continental lucrează și alte companii de tehnologie, precum Google, la sisteme pentru rulare autonomă, dar potrivit studiului dețin doar șapte procente din totalul patentelor.

Peste 5800 dintr-un total de 9000 de patente au fost înregistrate din 2010 și până în prezent, dintre care peste jumătate aparțin producătorilor auto și o treime unor furnizori renumiți. Printre aceste patente se numără și unele pentru sisteme de camere sau radar. Google s-a poziționat pe locul zece, cu 338 de patente înregistrate din 2010 și până în prezent, lider a fost, potrivit studiului, furnizorul Bosch, cu 958 de patente și urmat de Audi (516) și Continental (439). Chiar și BMW, Volkswagen sau Daimler se numără în topul primilor zece inventatori în domeniul automobilelor autonome, în afară de Ford, GM sau Toyota.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bosch-und-Au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 63 =