Cele mai scumpe orase din lume pentru expati

_90044984_lrompoah-2

Hong Kong a devenit cel mai scump oras din lume pentru expati, depasind capitala Angoliei, Luanda în graficul anual întocmit de firma de consultanta Mercer. Luanda, care a condus in mod constant lista in ultimii ani, a scăzut în clasament din cauza slăbirii monedei locale. Zurich și Singapore au fost al treilea, respectiv  al patrulea pe lista, neschimbate fata de anul trecut. Tokyo a urcat pe pozitia a cincea.

Studiul este destinat companiilor pentru a calcula cotele lucrătorilor expati. Acesta urmareste costul vieții în 209 orașe din întreaga lume, comparând costul a mai mult de 200 de elemente din fiecare locație, inclusiv locuințe, transport, hrană, îmbrăcăminte și  divertisment. Orasele cele mai puțin costisitoare din lume pentru expati, in functie de costul sondajului de viață, este capitala Namibia Windhoek, urmata de Cape Town.

In Marea Britanie, Londra a scăzut cinci locuri ajungand pe locul 17. Un studiu realizat la inceputul acestui an, de către Economist Intelligence Unit (EIU), a clasat  Singapore in fruntea celor mai scumpe orașe din lume depasind Zurich, Hong Kong, Geneva și Paris.

http://www.bbc.com/news/business-36587681

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =