Cele patru pietre de temelie ale succesului

Provocările cu care ne confruntăm sunt aproape întotdeauna din cauza dezechilibrelor sau a deficiențelor din fundația noastră. Cele patru pietre de temelie ale tuturor minunatelor noastre căutări sunt: Eu, Noi, a face și a fi.

1. Piatra de temelie ,,eu’’
Aceasta este ceea cee ce ocazional numim eu, sau însumi. Este alcătuită din temelia noastră intelectuală, filosofică și spirituală. Pentru a verifica această piatră de temelie, petrecem ceva timp singuri și contemplăm în singurătate despre ceea ce ne ține pe loc. Ce simt cu adevărat? Ce cred cu adevărat? Adesea, în haosul vieții profesionale, uităm să privim înăuntru. Există mari viziuni în interiorul tuturor, dar numai de noi depinde sa le ascultăm. Rutinele care întăresc și mențin piatra de temelie ,,eu’’ includ diminuarea timpului dimineața pentru a reflecta asupra misiunii noastre și misiunii afacerii noastre.

2. Piatra de temelie ,,noi’’.
Aceasta piatra de temelie este alcătuită din alții. Este relația noastră și legătura noastră cu prietenii, familia și colegii. Pentru a verifica această piatră de temelie, ne gândim la oamenii din jurul nostru. Ei pot trece prin mintea ta nedenaturati, sau există o reacție – furie, invidie sau supărare? Dacă este ceva ce trebuie spus, spunem și mergem mai departe. Intervenția internalizată se poate răspândi adesea și ne poate afecta piatra de temelie. Nu putem să ne gândim direct. O conversatie simpla poate repara acest lucru. Putem consolida piatra de temelie zâmbind, sunand prietenii să vedem ce mai fac și să ne interesam de angajați sau colegi.

3. Piatra de temelie ,,a face’’.
Acesta este domeniul de acțiune, în care atât de mulți dintre noi ne place să ne petrecem tot timpul. Dar verificarea acestei pietre de temelie este la fel de importantă ca și restul. Piatra de temelie nu este alcătuită din agitația și ocuparea forței de muncă, ci din acțiuni eficiente, orientate spre scopuri, menite să amelioreze situația noastră fizică, financiară și de mediu. Condiția noastră de mediu include spațiul din jurul nostru. Este biroul curat sau aglomerat? Când a fost ultima dată când ți-ai curățat mașina? O astfel de piatră de temelie slabă se prezintă ca o stare proastă de sănătate, datorii și dezordine. Dar o asemenea piatră de temelie puternică înseamnă că suntem în formă, adăugând o valoare reală și păstrând spațiile noastre curate și plăcute.

4. Piatra de temelie pe care o numim ,,a fi’’
Aici ne concentrăm pe trecut și viitor. Unele probleme sunt un rezultat al petrecerii prea mult timp în această piatră de temelie, în vizionarea sau păstrarea înregistrărilor realizărilor noastre, fără a obține cu adevărat ceva real. Verificăm această piatră de temelie, făcând un pas înapoi pentru a vedea unde putem contribui cu mai mult decât munca noastră de zi cu zi și noi înșine. Unele dintre cele mai dificile provocări provin dintr-o astfel de piatră de temelie slabă. Ne pierdem pasiunea și munca noastră nu are sens. Rutinele care întăresc aceasta piatra de temelie sunt simple și includ menținerea unui calendar și a unui jurnal și menținerea unei companii sau a unei istorii personale.

Când identificăm “problemele” și le urmărim, suntem cu adevărat obsedați de dezechilibrele dintr-o singură piatră de temelie și ignorând celelalte trei. Nici o clădire nu poate sta pe o singură piatră de temelie. Nici o persoană nu poate reuși fără o bază solidă.

http://www.success.com/article/the-4-cornerstones-of-success

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 48