Cele şapte arii ale succesului

Arenas of Success_0 

Gradul succesului nostru este direct legat de gradul în care excelează în echilibru și anumite segmente, sau principii, ale vieții noastre. Fiecare persoană, organizație și afacere pot, și ar trebui, să opereze următoarele șapte arii. Iată cum:

 1. Aria valorilor

Fiecare persoană, organizație și afacere are valori, și nu pot ști sau fi în măsură să articuleze ceea ce sunt, dar le deţin. Valorile unei afaceri sunt in ceea ce cred: Ce cred ei că este important? Valorile companiei afectează modul în care merg afacerile și modul in care angajații acționează și muncesc de aceea este important să se știe care sunt aceste valori. Iată câteva întrebări la care trebuie sa răspunzi: Ce credem ca este important? Ce sperăm să realizăm? Ce credem ca vom realiza cu munca noastră?

 1. Aria responsabilitatilor

Care sunt responsabilitățile pe care trebuie să le indeplinim?

 • A fi o persoană și o companie de integritate ridicată. Acest lucru înseamnă că suntem cinstiți si harnici.

 • A face o prioritate din familiile noastre.

 • A fi milostiv. Unul dintre lucrurile care ne întregește ca oameni sănătoși, de succes este de a da bani, timp și bunuri, fără a cere nimic in schimb. La sfârșitul vieții tale, vei fi capabil să privesti înapoi și să vezi diferența pe care ai facut-o.

 1. Aria posibilitatilor

Oamenii de multe ori sunt atât de prins în munca de zi cu zi că își pierd pofta de viață. Ei uită să mediteze la ceea ce ar putea fi.

Cum e afacerea ta in aria posibilităţilor? Ce s-ar întâmpla dacă la următoarea întâlnire a personalului, dacă ai 30 de oameni sau esti doar tu si partenerul tau, ai pus întrebarea, “Care sunt posibilitățile pentru această afacere pentru a o face cu adevarat ceva mare?” Cred ca ai ramane, probabil, stupefiat la ceea ce ai putea auzi.

 1. Aria negocierilor

Fiecare posibilitate are un cost asociat. La acest moment, o organizație nu spune doar “am putea”, dar, de asemenea, pe plan intern negociază cu întrebări despre compromisurile, cum ar fi: Care va fi costul? Merita?

Ce alte ajustări ar trebui să fie făcute, și merita?

Cât timp îmi va lua pentru a ajunge la această posibilitate? Având în vedere că, vreau să readapteze organizația pentru acea perioada de timp?

I-ati ceva timp pentru a măsura costurile posibilităților tale. Apoi, când le găsești pe cele mai bune, pune-le in practică.

 1. Aria viziunilor

În acest moment, dintre aceste posibilități, care este aceea pe care doreşti cu adevărat să o faci? Ideile care amestecă pasiunile noastre pentru excelență devin lucruri pe care le putem cu ușurință “vedea”. Ele pot deveni “viziunile” noastre pentru viitor.

Lucrurile mari vin atunci când visam, si viziunea ne conduce să încercăm lucruri cu mult dincolo de unde suntem in prezent.

 1. Aria dedicarii

Perseverență este cel mai important lucru in munca. Dedicația este cheia succesului. Prin urmare pasul următor? Munca grea! Trebuie sa recunosti ca toată munca grea care va fi implicata in realizarea viselor tale, apoi petrece ceva timp pregatindu-te pentru a face față provocărilor.

 1. Aria realizarilor

Vine atunci când realizarea lucrarii este completă. Ceea ce este important în această etapă? Cateva lucruri:

 • Un pic de odihnă.

 • O mică sărbătoare

 • Un sentiment de implinire.

http://www.success.com/article/the-7-arenas-of-success

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5