Celebra poveste a furtului celei mai scumpe sticle de votca de peste un milion de euro

Un colecţionar de băuturi spirtoase din Copenhaga avea un secret pe care-l ţinea un sfinţenie. Printre sticlele pe care le avea în proprietate se afla şi una în care era cea mai scumpă votcă din lume. Cineva a aflat şi i-a furat perla colecţiei.

Sticla a fost creată în 1912 de către Dartz Motorz, un fabricant de maşini din Riga, Letonia şi a fost îmbrăcată în piele cu ocazia primei participări a companiei la raliul de la Monte Carlo. Recipientul este realizat din aproape 3 kg de aur, 3 kg de argint, iar dopul este încrustat cu diamante, fiind întruchiparea unui bord de maşină vintage. Votca este de origine rusească.

Sticla a fost împrumutată şi expusă în Café 33 din centrul oraşului Copenhaga printre alte sticle de colecţie strânse de Brian Ingberg, proprietarul barului. Potrivit acestuia, numai recipientul valorează 1,3 milioane de dolari.

Despre valoarea sticlei au aflat şi producătorii de la ”House of Cards”, care au împrumutat-o pentru unul dintre episoadele din seria a 3-a. Specialiştii spun că atunci valora 750.000 de dolari.

Vestea despre sticla de votcă mai scumpă de 1 milion de dolari a ajuns şi la rău-făcătorii din Copenhaga. Unul dintre ei a intrat mascat în Café 33 şi a furat piesa de rezistenţă a colecţiei. O cameră de supraveghere l-a surprins pe hoţ în timp ce intră în beciul barului folosind o cheie, luând sticla şi dispărând. Poliţia crede că unul dintre angajaţii barului este complice cu hoţul.

Proprietarul barului spune că prezenţa sticlei la el în bar trebuia să fie un secret. După doar două zile, poliţia a anunţat că a găsit sticla, dar goală. Hoţul a băut votca şi a lăsat recipientul la vedere, într-o zonă circulată, lângă o clădire fără să lase amprente. Ingberg a declarat că a fost contactat de o persoană care a spus că ştie cine a furat sticla şi că respectiva persoană dorea să o returneze. ”Cred că s-a speriat pentru că poliţia şi Leonard F. Yankelovich, fondatorul firmei Dartz şi proprietarul de drept al sticlei, îl căutau peste tot. Leonard voia să trimită oameni din Rusia să găsească sticla. Nu ar fi fost prea amuzat pentru hoţ”, a spus Ingberg. Pe de altă parte Yankelovich a spus că ştia că va recupera sticla pentru că el crede în Zeul Votcii.

Valoarea sticlei era dată de recipient, însă nici băutura nu era una comuna. Fusese fabricată din zăpadă topită din munţii Alpi, ceea ce o făcea fină şi complexă.

Sticla recuperată va fi reumplută cu votcă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 64