Celebru dupa Cupa mondiala, SAP are un trimestru mai slab

50290826

Litigiile strică trimestrul pentru SAP
Activitatea de zi cu zi decurge fără cusur pentru gigantul software SAP cu sediul la Walldorf, cel care a facut aplicatia CRM cu care fotbalistii germani au castigat Cupa la mondialul brazilian si despre care IVOLINE  a scris aici.. Dar câțiva ani prelungiți de litigii au afectat rezultatul. Cu toate acestea, piața mai și respiră câteodată. Compania se salveză de la un nou dezastru cum a fost cel de la Software AG.

Restructurarea grupului de software SAP AG aduce cu sine progrese. Dar grupul membru DAX,  se zbate de șapte ani în litigii privind diverse brevete, fapt ce aduce prejudicii profitului în al doilea trimestru. Profitul nu este unul slab, dar este sub așteptările analiștilor. Veniturile, de asemenea sunt și ele sub așteptări pentru cea mai mare companie de software din Germania. Pe partea pozitivă ar trebui menționate perspective pozitive pentru afaceri.

În cele din urmă, compania a crescut între aprilie și sfârșitul lunii iunie ușor în vânzări de la 4,06 miliarde la 4,15 miliarde. Prin provizioanele în sumă de 289 milioane de euro pentru un litigiu de brevet ce durează de șapte ani cu compania de software din SUA, Versata. Cu toate acestea, nu va fii perceput profit oeprațional. SAP a înregistrat în loc de 988 milioane ca în trimestrul anterior doar 698 milioane de euro. Analiștii se așteptau la o creștere de aproximativ 1,03 miliarde de euro. După impozitare, au rămas 556 milioane.

Evoluțiile recente din instanțele de judecată au făcut probabil compania să creadă că va fi nevoită să plătească Versata sume importante datorită unei încălcări de brevete, deși SAP a fost in măsură să pună în aplicare anularea brevetului în SUA, a declarat CFO-ul SAP, Luka Mucic, într-o conferință.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Patent-Streit-verdirbt-SAP-das-Quartal-article13228376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 30 =