Centrala CET pe gaz, 77 mil. euro, cea mai mare investitie oradeana

646x404

Marţi, s-a semnat de catre primarie, contractul pentru achiziţia şi montarea centralei de termoficare pe gaz, cu asocierea SC Elsaco Engineering şi STC SPA, care a câştigat licitaţia proiect  finanţat prin fondurile structurale al Programului Operaţional Sectorial Mediu cu  valoarea totală de 77.772.000 euro.

“Punerea în funcţiune a noii centrale va reduce semnificativ pierderile tehnologice din sistem şi nivelul de poluare şi va creşte eficienţa energetică a întregului sistem. Oradea va avea cea mai modernă centrală electrică de termoficare din România, aceasta fiind cea mai importantă achiziţie atât din punct de vedere a valorii contractului, cât şi din punct de vedere a importanţei reabilitării sistemului de termoficare”, a spus viceprimarul Mircea Mălan, la semnarea contractului.

Dupa ce au primit clarificările necesare, comisia primariei a redesemnat asocierea Elsaco şi STC SPA drept câştigătoarea licitaţiei dupa curgerea  termenului legal de 10 zile, în care putea fi depusă contestaţie, drept pentru care s-a semnat contractul pentru aceasta lucrare ce trebuie predata la finele lui 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 92