Centrală nucleară Hinkley Point amanata, spune EDF

_85359723_gettyimages-187763770

Centrală nucleară Hinkley Point amanata, spune EDF

EDF a anunţat că fabricaţia primei centrale nucleare din Marea Britanie din ultimele decenii a fost amânată. Compania de energie franceză a declarat că Hinkley Point C din Somerset, nu va începe să genereze energie în 2023 cum a fost planificat. EDF spune ca va oferi un calendar revizuit pentru centrala ce costă 24.5 miliarde de lire atunci când va fi luată o decizie finală cu privire la proiect.

Vestea vine în urma unui raport OCDE care spune că, cheltuielile nucleare proiectate din Marea Britanie sunt cele mai ridicate din lume. Întârzierea construcţiei centralei Hinkley Point este o veste proastă pentru guvern.

Vechile centrale din Marea Britanie pe bază de cărbune vor fi nevoite să se închidă înainte de 2023 în conformitate cu normele UE privind calitatea aerului, iar diferența în capacitățile de generare vor trebui completate în alt mod.

EDF s-a luptat să asigure finanțarea proiectului, dar a sperat să obțină fonduri din China, după vizita premierului Xi Jin Ping la Londra luna viitoare. Un purtator de cuvant pentru Departamentul de Energie și schimbările climatice, a declarat: “Guvernul britanic și FED continuă să lucreze împreună pentru a finaliza proiectul. Tranzactia trebuie să reprezinte valoarea banilor și este supusă aprobării de către miniștrii.”

http://www.bbc.com/news/business-34149392

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 59