CENTRALE INCHISE

  • enbw-darf-zwei-kraftwerke-nicht-abschaltenCentrale electrice se închid

Pentru că sunt nerentabile, concernele energetice germane vor să închidă 47 de centrale electrice. Bineînțeles, nu pot face asta pur și simplu. Prima dată trebuie ca agenția pentru energie să se pronunțe dacă întreaga rețea va fi afecatată sau nu de o astfel de închidere.

 

Furnizorii de energie vor să închidă tot mai multe unități producătoare de energie. Agenția federală pentru rețele este în prezent supusă în prezent la 47 de cereri de dezafectare, conform informațiilor oferite de ziarul Bild. Numărul acestora a crescut cu 19 unități față de luna octombrie a anului trecut.

 

Între centrale electrice s enumără, printre altele, centrale pe cărbune, lignit sau pe gaz. Furnizorii explică planurile lor de închidere prin costurile ridicate ale tranziției energetice. Agenția federală a rețelelor trebuie să examineze acum dacă furnizarea de energie electrică ar putea fi pusă în pericol în cazul în care operatorii își închid centralele electrice.

 

De exemplu, autoritatea a interzis în luna ianuarie furnizorului energetic EnBW să închidă instalațiile electrice neprofitabile pe gaze și cărbune. Cererea a fos înaintată în luna iulie pentru desprinderea de la rețea a 4 unități de producere a energiei din cauza lipsei de eficiență, dar cererea a fost respinsă. Auditul agenției federale a rețelelor a demonstrat că acele centrale electrice sunt indispensabile pentru o aprovizionare sigură cu energie în Germania.

 

Alte companii, precum E.on cer despăgubiri ca urmare a acestor reglementări. Aceasta solicită compensații pentru faptul că a fost forțată să închidă după dezastrul de la Fukushima din 2011 centralele nucleare Isar 1 și Unterweser. Amploarea pierderilor se ridică la aproximativ 250 de milioane de euro, a declarat marți un purtător de cuvânt al E.on.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/energie-konzerne-wollen-47-kraftwerke-abschalten-12898217.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =