Centura Oradea va fi legată de Autostrada Transilvaniei

slide-ortofoto

În momentul de faţă, Zona Metropolitană Oradea, colaborează cu CNADNR pentru realizarea documentaţiei şi promovării obiectivului de investiţie a Centurii Oradea-Autostrada A3. Drumul de legătură dintre autostradă şi centură ar fi lung de aproximativ 19 km, şi ar lega nordul rutier al viitoarei autostrăzi Transilvania şi Centura Oradea prin sensul giratoriu Calea Sîntandrei.

„În acest sens, a fost deja realizată de către Zona Metropolitană Oradea documentația tehnică de tip S.F. aferentă tronsonului de centură orădean dintre girația de la Calea Sântandrei și drumul expres Oradea-Arad/intersecție cu nodul rutier DN 1 de pe Calea Borșului. 

Deoarece drumul expres Oradea-Arad nu se mai regăsește în prioritățile asumate de CNADNR pentru următoarea perioadă, la nivel de Zona Metropolitană Oradea s-a luat decizia de a corela documentațiile tehnice existente pentru a continua legătura centurii Oradea de la girația cu Calea Sântandrei până la intrarea în autostrada Transilvania (comuna Biharia),” informează municipalitatea orădeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2