CEO-ul de la Ferrari acceptă revoluția vehiculelor electrice

După ani de zile de poziție fermă împotriva automobilelor electrice, CEO-ul Ferrari, Sergio Marchionne, a ajuns în sfârșit la concluzia ca nu poate decât să se alăture acestei revoluții care se petrece în prezent în domeniu. Într-o declarație pe care a făcut-o în  2018 la Detroit Auto Show, un eveniment la care Tesla a ales să participe pentru al treilea an la rând, CEO-ul Ferrari a anunțat că renumitul producător de automobile va lansa primul său supercar electric.

A durat o vreme până ce Marchionne a acceptat ideea unui supercar electric. Pe parcursul ultimilor ani, CEO-ul Ferrari a făcut valuri în industria auto descriind automobile electrice precum Tesla Model S ca fiind “obscene” datorită lipsei zgomotului de la motor, ceva ce Marchionne crede că trebuie să fie prezent într-un supercar adevărat. Directorul a mai adăugat apoi, ceva vreme mai târziu, că el personal va trebui să fie împușcat înainte ca Ferrari să ajungă să dezvolte un vehicul electric autonom. Având în vedere declarațiile sale recente de la Detroit Auto Show, se pare, cu toate acestea, că va fi nevoie de mult mai puțin decât un glonț pentru a schimba părerile lui Marchionne.

Într-o declarație pentru Bloomberg, CEO-ul Ferrari a spus că dacă va exista vreodată un supercar electric în adevăratul sens al cuvântului, care să fie lansat pentru publicul larg, atunci acesta va purta emblema calului pe două picioare.

Directorul companiei auto italienești a mai adăugat că nu dorește să discretiteze în nici un fel progresul realizat de firma lui Elon Musk în industria auto. El crede pur și simplu că realizările Tesla pot fi obținute și de către producători de tradiție, precum Ferrari.

CEO-ul a mai adăugat că el se așteaptă ca dezvoltarea supercar-ului electric de la Ferrari să meargă ca pe roate. Firma va continua să dezvolte supercar-uri hibrid, urmate de o eventuală tranziție către vehicule complet electrice.

În multe feluri, noul supercar electric de la Ferrari va fi un competitor direct pentru Tesla Roadster, un vehicul electric de nouă generație, care este de așteptat să fie lansat undeva în anul 2020. Vehiculul american este încă în faza de dezvoltare, dar Musk spune că va fi capabilă să atingă 100 km/h în 1,9 secunde.

https://www.teslarati.com/ferrari-ceo-changes-mind-ev-supercars-tesla-roadster/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 62