CEO-ul nVidia confirmă că placile lor video sunt imune la Meltdown și Spectre

 

nVidia a emis marți o informare de securitate care detaliază actualizările pe care le-a făcut la pachetul său de drivere pentru a se adresa așa-numitei vulnerabilități Meltdown CPU, care a fost identificată de Project Zero de la Google. Informarea a fost interpretată greșit de anumite persoane ca fiind o recunoaștere a faptului că GPU-urile de la nVidia au fost de asemenea afectate.

Dar CEO-ul nVidia, Jensen Huang, a declarat în timpul unei declarații de presă generale că acestea sunt imune, nu sunt afectate de aceste probleme de securitate. Pachetul de drivere a fost lansat pentru a actualiza protecția în fața vulnerabilității. În același fel în care a făcut-o Amazon, SAP sau Microsoft.

Huang a explicat faptul că oricine care rulează software trebuie să actualizeze acele programe pentru vulnerabilitățile pe care cercetătorii le-au descoperit. El a subliniat faptul că nVidia în nici un caz nu a lansat această actualizare pentru vulnerabilitățile din propriul hardware.

Huang a declarat că este foarte sigur că GPU-urile nVidia nu sunt afectate. Compania a actualizat și buletinul său de securitate pentru a clarifica faptul că propriile produse hardware nu sunt afectate de vulnerabilitățile descoperite recent.

Nvidia CEO clarifies its GPUs are ‘absolutely’ immune to Meltdown and Spectre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 37