Cercetător în domeniul consumului primește premiul Nobel

d92377837abff233cb0bc5639aac4aaf

Cercetător în domeniul consumului primește premiul Nobel

Te fac banii fericit sau sărăcia îți poate răpi fericirea? Pentru cercetarea corelațiilor dintre situația economică și consum pe de o parte și fericirea resimțită, pe de altă parte, Banca Regală Suedeză acordă premiul Nobel.

Pentru analizele sale de consum, sărăcie și ajutor social, economistul scoțian Angus Deaton primește premiul Nobel pentru Economie. Pentru a proiecta o politică economică care promovează bunăstarea și reducerea sărăciei, noi trebuie să înțelegem mai întâi fiecare decizie individuală de consum, spun cei de la Academia Regală Suedeză pentru Științe, de la Stockholm, în argumentarea deciziei. Deaton predă din anul 1983 la Princeton University din SUA.

Banii te fac fericiți, dar numai până la un anumit venit anual. Sărăcia, cu toate acestea, îi face pe oameni atât nemulțumiți, cât și nefericiți, descoperă cercetătorul în anul 2010 împreună cu colegii săi.

Mai mult de jumătate dintre respondenți au determinat această concluzie a lui Angus Deaton. Deaton a folosit pentru rezultatele sale chestionarea gospodăriilor din țări în curs de dezvoltare. Cu ajutorul datelor din statisticile de consum, el a calculat standardul de viață și sărăcia, anunță academia în continuare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Konsumforscher-erhaelt-Nobelpreis-article16121756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 10