Cererea pentru iPhone X va fi substanțială, dar nu excepțională

Cu câteva zile înainte ca Apple să demareze precomenzile pentru mult-așteptatul iPhone X, un studiu realizat de firma de brokeraj Bernstein arată o cerere substanțială, nu excepțională, pentru noul dispozitiv, aproximativ o treime din respondenți intenționând să cumpere telefonul, transmite Reuters.

În 12 septembrie, grupul informatic american Apple a prezentat noul iPhone X din segmentul premium, la 10 ani de la lansarea pe piață a primului smartphone, și modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus, versiuni îmbunătățite ale actualelor modele de iPhone. Precomenzile încep în 27 octombrie iar modelul va fi comercializat din 3 noiembrie, la un preț de 999 de dolari, fiind cel mai scump telefon mobil prezentat până acum de Apple.

Agitația privind lansarea iPhone X pare să fie mai ridicată decât intenția de cumpărare, în condițiile în care 48% din respondenți au fost de acord că sunt “încântați de iPhone X”, se arată în studiul realizat de Bernstein în rândul a 1.112 proprietari de iPhone-uri din SUA, Marea Britanie și China.

https://youtu.be/K4wEI5zhHB0

“Loialitatea consumatorilor față de iPhone se menține remarcabil de ridicată, în pofida plângerilor persistente privind prețurile mari, doar 3% din respondenți declarând că următorul lor telefon nu va fi un iPhone”, precizează Bernstein.

Luni, la Bursa de la New York, acțiunile Apple au urcat cu 0,5%, la 157 dolari. Anul acesta titlurile companiei americane au crescut cu aproape 40%.

Prin lansarea de noi modele Apple vrea să-și învingă pe plan global rivalele din China și Coreea de Sud, în competiția dură de pe piața telefoanelor mobile inteligente.

Folosind pentru prima dată un ecran electroluminescent organic, iPhone X este echipat cu un ecran OLED de 5,8 inci și dispune de tehnologii revoluționare, inclusiv încărcare wireless, recunoaștere facială pentru a debloca telefonul, în timp ce butonul home este eliminat.

Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, a prezentat și el un smartphone premium în format mare, Note 8, care va fi disponibil la comercializare la un preț apropiat de 1.000 de dolari în SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 18