Cererea pentru “Ivanka Trump” scade puternic

Donald Trump nu pare să înțeleagă nici cum de ce compania Nordstrom a eliminat din gama sa marca fiicei sale Ivanka. Nu contează faptul că lanțul de magazine are motive întemeiate pentru această decizie.

Nordstrom s-a încurcat cu președintele Statelor Unite. Motivul este faptul că lanțul de magazine de modă a decis să retragă din ofertă marca de modă a fiicei acestuia, Ivanka. După ce Donald Trump și-a exprimat nervozitatea pe Twitter, consultanta sa Kellyanne Conway a făcut reclamă pentru aceste produse într-un interviu în direct de la Casa Albă. Iar purtătorul de cuvânt al Biroului Prezindențial American, Sean Spicer, a descris decizia ca fiind motivată politic.

Compania neagă și prezintă argumente comerciale clare. Anul trecut vânzările de produse “Ivanka Trump” au scăzut constant, în special în a doua jumătate a anului. De aceea s-a decis ca marca să fie eliminată din oferta companiei. Deciziile de cumpărare sunt luate pe baza vânzărilor generate, spun cei de la Nordstrom. În fiecare an circa zece la sută din oferta companiei este schimbată cu ceva nou. În acest caz, pe baza vânzărilor mărcii, s-a decis ca în următorul sezon să nu mai fie implicată.

Nordstrom nu a oferit publicității cifrele exacte. Dar cei de la Wall Street Journal spun că declinul vânzărilor a fost dramatic. În comparație cu anul precedent, acestea au scăzut cu 32%. Declinul a fost extrem de puternic în special în luna octombrie, deci la scurt timp înaintea alegerilor prezidențiale, când vânzările au scăzut cu 70%. De atunci declinul s-a mai diminuat. Dar și alte firme au decis să elimine din oferta lor marca Ivanka Trump.

În SUA există o campanie a opozanților lui Trump, care se promovează sub motto-ul #GrabYourWallet și cere consumatorilor să nu mai achiziționeze produse care au legătură cu Trump sau familia sa. O contra-campanie a fost de asemenea demarată pe rețelele de socializare, promovată cu motto-ul #BuyIvanka.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nachfrage-nach-Ivanka-Trump-sinkt-kraeftig-article19698903.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 78