Cererea puternică pentru Tesla Semi ar putea accelera lansarea vehiculului

Capul tractor complet electric de la Tesla ar putea să fie cel mai revoluționar vehicul din portofoliul Tesla. De la prezentarea sa, Tesla Semi a strâns un număr impresionant de rezervări de la unele din cele mai proeminente afaceri din SUA, precum FedEx sau PepsiCo.

În timpul prezentării rezultatelor pe primul trimestru din 2018, ce a avut loc în luna mai, Elon Musk și CTO-ul JB Straubel au precizat că, compania a primit circa 2000 de precomenzi pentru acest vehicul. Unii dintre veteranii de pe piața camioanelor rămân sceptici cu privire la acest model.

Un purtător de cuvânt al Cummins Inc, unul dintre cei mai buni producători americani de motoare, a declarat recent că ei nu văd camioanele complet electrice, precum Tesla Semi, să fie alternative viabile la cele alimentate cu diesel, în viitorul apropiat.

Allen Schaeffer, director executiv al grupului comercial Diesel Technology Forum, și-a exprimat de asemenea îndoielile cu privire la declarațiile lui Elon Musk că Tesla Semi va fi mai ieftin de întreținut și de operat decât concurenții cu motor diesel.

Indiferent de aceste îndoieli, Tesla continuă să investească masiv în dezvoltarea camionului electric, iar Elon Musk a declarat în timpul prezentării cifrelor pentru trimestrul 2 din 2018 că, compania a realizat îmbunătățiri semnificative la Semi de la prima sa prezentare din noiembrie anul trecut. Clienții lui Semi par să fie foarte determinați să adopte camioane complet electrice.

Mai devreme în acest an s-a anunțat achiar și faptul că unii dintre cei mai mari clienți ai Semi, precum PepsiCo sau Anheuser-Busch lucrează cu Tesla pentru a dezvolta și instala o rețea de stații de încărcare in-house pentru viitoarele flote de vehicule. Aceste stații vor fi amplasate suficient de aproape pentru a asigura faptul că, camioanele vor putea traversa rutele lor fără probleme majore.

https://www.teslarati.com/tesla-semi-demand-pickup-truck-elon-musk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =