CET SUSPECT

CET-ul-din-Oradea-are-pierderi-de-aproape-35-la-sutăCET SUSPECT

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a suspendat din 16 aprilie, licitaţia  de 54 milioane de euro pentru CET (centrala pe gaz), datorita contestaţiei depuse de asocierea firmelor Romelectro şi Istroenergo Group care au reclamat că municipalitatea  a modificat condiţiile minime de calificare după deschiderea ofertelor.

Concret pentru a se putea califica la licitaţie, ofertanţii erau obligaţi să probeze experienţa printr-un contract de lucrări de construcţii-montaj de natură similară în valoare de minim 75 milioane lei fără TVA dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani, respectiv un contract de servicii de proiectare în valoare de 4 milioane lei fără TVA dus la bun sfârşit în ultimii 3 ani.In urma cu trei saptamini, printr-o nota de clarificări trimisă firmelor participante, primaria s-a sucit si a scris că experienţa similară poate fi dovedită şi printr-un contract comun de proiectare şi execuţie, cu condiţia ca valoarea minimă a acestuia să fie de 79 milioane lei şi vechimea nu mai mare de 5 ani. fara să precizeze care este valoarea minimă a fiecărui serviciu, de proiectare şi execuţie. Principiul tratamentului egal a fost incalcat.

Evident, CNSC a suspendat licitaţia, dar numai dupa o zi CNSC n-a eliminat varianta unui contract comun de proiectare şi execuţie iar pe 23 aprilie  municipalitatea s-a conformat şi a comunicat  firmelor că acceptă ca dovadă de experienţă similară „acele contracte de proiectare şi execuţie care îndeplinesc cerinţele din FDA în mod cumulativ”. Viceprimarul Mircea Mălan a spus ca „Am modificat, la cererea contestatarilor, cerinţele de calificare la licitaţie şi sperăm să nu mai fie nici un fel de probleme” dar suspiciunea unor nereguli ramine.

După avizarea procedurii de către Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice castigatorul desemnat deja de joi va fi facut public fiind unul din cele  trei asocieri de firme: Construcţii Bihor şi Fovallalkozo (Ungaria), Romelectro Bucureşti şi Istroenergo Group (Slovacia), respectiv Elsaco Engineering Botoşani şi STC spa.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…….la astfel de schimbari la licitatia CET, pierzatorii  vor dori sa mearga poate la Paris,….

– Aş mai vrea să plec la Paris!
– Ai mai fost?
– Nu, dar am mai vrut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 65