CET IN AVANS

article_gaz

CET IN AVANS

“Ne-am propus ca din aprilie să conectăm unul dintre cazane la reţeaua de gaz.Prin pornirea unui cazan mai mic, pe gaz, suficient pentru alimentarea cu apă caldă a oraşului pe timp de vară, şi închiderea celui energofag pe cărbune, CET-ul îşi ca eficientiza producţia şi va face economii. În acest sens, Electrocentrale pregăteşte o investiţie de circa 400.000 euro care vizează racordarea centralei direct la reţeaua Transgaz., a transmis miercuri, Stănel Necula, administratorul special al Electroncentrale.

 

“Diferenţa dintre preţul gazului livrat de Distrigaz şi cel de la Transgaz este de 27%. Vara, când consumul este mai mic şi putem funcţiona cu un cazan pe gaz, la o cheltuială de circa 33 milioane lei economia ar fi de 7-8 milioane lei”, a precizat dl adm sp.

Cauza devansarii termenului este data de faptul ca există acum un ordin de ministru care spune că pentru serviciile aferente populaţiei societăţile de termoficare se pot racorda direct la Transgaz. Societatea din Bacău este racordată, la fel se întâmplă cu CET II din Arad, aşa că nu cred că vor fi probleme, spune administratorul special al Electrocentrale care a afirmat că prin trecerea pe gaz centrala va face economii consistente cu munca vie. În vară, când vom merge pe gaz, nu vom mai plăti pentru manipularea cărbunelui şi nici sporurile pe care le implică funcţionarea centralei pentru că angajaţii vor fi trimişi, pe rând, în şomaj tehnic. Echipele rămase se vor ocupa de reparaţii.

Asteptam confirmarea celor spuse.

——————————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile………………..sa speram ca poruncile dlui administrator CET vor fi respectate precum porunca a saptea………….

Dupa ce Dumnezeu l-a chemat pe Moise pe munte, sa-i dicteze cele zece porunci, Moise i-a adunat pe oameni sa le vorbeasca despre ele. Cand a ajuns la a saptea porunca, “Sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau”, cei mai multi dintre barbati au inceput sa strige:
– Taiati saptele, taiati saptele!
De atunci, cifra sapte este scrisa taiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 23