CET-UL PE GAZ

Grosskessel.jpg.shrink.640x280.ffffffCET-ul PE GAZ

Trei asocieri de firme din Ungaria, Slovacia şi Italia se bat pentru obtinerea lucrarii de trecere pe gaz a CET-ului.. La cea mai mare mare licitaţie din istoria Oradiei s-au înscris, până la termenul limită de luni dimineaţă, asocierile de firme: Construcţii Bihor şi OTF Fovallalkozo (Ungaria), Romelectro şi Istroenergo Group (Slovacia), respectiv Elsaco Engineering şi STC spa (Italia).”Având în vedere că este vorba de o lucrare de o mare anvergură, este foarte bine că la licitaţie au venit trei ofertanţi. Această concurenţă va trebui să se reflecte în calitatea ofertelor”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.De marţi, funcţionarii municipalităţii vor începe analiza ofertelor, proces care ar putea să dureze săptămâni sau chiar luni, în funcţie de documentele depuse de firme la dosar.

“Dacă toate documentele sunt clare, am putea avea un câştigător deja peste două – trei săptămâni. Dată fiind însă complexitatea licitaţiei, ne aşteptăm să fie nevoie să cerem clarificări pe diferite aspecte. Oricum, ne dorim să lucrăm aşezat şi să facem cea mai bună alegere pentru oraş”, a spus Mircea Mălan.

Mega-licitaţia are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

Câştigătorul licitaţiei va face atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi se va ocupa inclusiv de instruirea angajaţilor care vor opera noua centrală cu termen de finalizare in 18 luni.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile

……despre incalzire dar mai ales despre o familie care s-a decuplat de la CET si e intervievatade un reporter…
– Ce faceţi dacă vă este frig?

– Ne strângem în jurul lumânării.

– Dar dacă este foarte frig?

– Ne apropiem şi mai mult de ea.

– Dar dacă este ger cu temperatură sub -20 C?

– În acest caz, aprindem lumânarea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27