Cetatea Oradea va fi gazda Festivalului National de Folk

În data de 23 mai a avut loc în sala mică a Primăriei Oradea, lansarea primei ediţii a Festivalului Naţional de Folk Oradea 2017, organizat de Uniunea Femeilor Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT).

La conferința de presă pe această temă au participat Ana Pop, preşedinta UFB, Mihaela Dindelegan, vicepreşedintă a UFB şi iniţiatoare a acestui proiect, Angela Lupşea, directorul Muzeului Cetăţii şi a oraşului Oradea, Mircea Jacan, directorul CJCPCT Bihor.

Accesul publicului la spectacole va fi gratuit, evenimentul desfăşurându-se sub egida municipalităţii. Pe lângă spectacolele propriu-zise, a fost gândită o serie de activităţi conexe menite a întregi atmosfera de festival de la început de iulie: ateliere de creaţie pentru copii, cafenele artistice, lansări de carte şi un concurs de caricatură.

De asemenea, în Cetate se vor desfăşura activităţi comerciale specifice, Angela Lupşea, directoarea Muzeului Cetăţii, exprimându-şi speranţa că dotările şi spaţiile acestui edificiu vor fi în măsură să mulţumească atât pretenţiile publicului orădean cât şi rafinamentul invitaţilor în festival, respectiv al turiştilor care vor fi prezenţi în acele zile în Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 73