Cetăţenii au obligaţia de a întreţine spaţiul verde sau terenurile pe care le deţin sau le administrează

Poliţia Locală Oradea şi Primăria Municipiului Oradea reamintesc cetăţenilor obligatiile acestora in intretinerea spatiilor verzi si terenurilor pe care le administreaza. Astfel, conform art. 8 din Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 2009, modificată şi în conformitate cu prevederile art. 18 lit. a şi art. 17 lit. a din Hotărârea Consiliului Local nr. 720 din 2016:

– asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a efectua, în prima săptămână a fiecărei lunii, cosirea/ tăierea ierbii, din perimetrul imobilului pe care îl deţin, până la limita carosabilului.
– persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a asigura o permanentă stare de curăţenie a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului;
-. Să execute și să întrețină şanțurile, rigolele și podețele aferente clădirilor proprii pentru o mai bună scurgere a apei meteorice în zona cvartalelor de locuit.

Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei. Pe viitor, Poliţia Locală Oradea va continua acţiunile de notificare, respectiv de sancţionare a persoanelor care nu se vor conforma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 8