CFG IN SCADERE

  • AP0902120948Căile ferate germane aduc mai puțini bani guvernului

Deutsche Bahn AG taie dividendele către guvernul federal german, ca urmare a unui venit net mai redus pentru exercițiul financiar 2013. În loc de suma de 525 de milioane de euro planificată și convenită anterior cu guvernul federal, acesta va primi doar 200 de milioane. Propunerea urmează să fie aprobată în consiliul de conducere al companiei, ce se va reuni pe data de 26 martie.

 

Compania de stat a refuzat să comenteze la cererea presei. Compania a subliniat faptul că propunerea de reducere a dividendelor va trebui supusă aprobării consiliului. Cauza reducerii acestora sunt veniturile mai reduse ale companiei în anul 2013. Șeful căilor ferate, Rüdiger Grube a sperat la o creștere a profitului operațional de la 2,7 miliarde de euro în primăvară, la 2,9 miliarde de euro. În schimb, acesta s-a situat la valoarea de 2,24 miliarde de euro.

 

Au apărut de asemenea costuri speciale, cum ar fi cele de personal iar acestea au împins rezultatul net în jos, astfel încât nu se mai justifică o distribuție a profitului la valorile planificate. Venitul net a ajuns la 649 de milioane de euro, după ce cu un an mai devreme acesta s-a situat la 1,46 de miliarde de euro.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-ueberweist-Bund-weniger-Geld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =