CFO-ul de la Air Berlin merge la Etihad

48390083

CFO-ul de la Air Berlin merge la Etihad
Compania aeriană Air Berlin trebuie cel mai probabil să își caute un nou director financiar. Ocupantul anterior al poziției, Hüttmeyer, ar trebui să se mute la acționarul majoritar Etihad.

Air Berlin va primi potrivit informațiilor oferite de insideri un nou șef financiar. Ulf Hüttmeye face schimb pentru acționarul majoritar Etihad și se mută la Abu Dhabi, potrivit cercurilor apropiate companiei. Dar mai există pe masă câteva întrebări. În noua sa poziție, Hüttmeyer ar trebui să gestioneze investițiile de la Etihad. În plus față de Air Berlin, acesta va avea în portofoliu Alitalia și Aer Lingus. Căutarea unui succesor a și început deja, spune Business Week.

Trecerea lui Hüttmeyer, care este CFO al companiei din anul 2006, este văzută nu ca o concediere ci ca o promovare. Air Berlin și Etihad nu au oferit informații cu privire la raport. A doua cea mai mare companie aeriană din Germania se luptă în prezent pentru a reveni pe profit cu ajutorul unui acționar majoritar de origine arabă. Etihad menține Air Berlin din 2011 pe linia de plutire cu injecții de capital ce se ridică deja la 800 de milioane de euro. În Alitalia Etihad a început să participe din luna august, unde deține 49%. Compania din emiratul Abu Dhabi va construi o alianță aeriană după modelul Lufthansa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-Finanzchef-geht-zu-Ethihad-article13687801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =