ChargePoint lansează o stație de încărcare activată prin smartphone

ChargePoint este o rețea de stații de încărcare pentru automobile electrice și aceasta a anunțat recent o nouă caracteristică care va permite proprietarilor de vehicule electrice să activeze încărcarea mașinii lor prin tehnologia NFC și un smartphone compatibil.

Acest lucru nu înseamnă că telefonul este capabil să încarce el însuși mașina, bineînțeles, deși o astfel de opțiune ar reprezenta ceva cu adevărat extraordinar. În schimb, compania care administrează una dintre cele mai mari rețele de încărcare EV din lume, a introdus o opțiune de “tap to charge” care permite șoferilor să demareze procesul de încărcare în cele peste 40.000 de locuri disponibile în America de Nord, doar prin atingerea telefonului cu sistem de operare Android, iOS sau dispozitive Apple Watch.

Până acum șoferii puteau începe încărcarea prin atingerea unui card de tip RFID pe care l-au primit când s-au înregistrat pentru rețeaua ChargePoint sau prin apăsarea unui buton în aplicația ChargePoint pentru telefoane mobile. Prin funcționalitatea “tap to charge”, cu toate acestea, înseamnă că șoferul nu mai trebuie să scoată un card sau să deschidă o aplicație, doar trece telefonul mobil prin dreptul unui receptor.

Fondată în California în anul 2007, compania ChargePoint este cunoscută în special pentru piața sa autohtonă, cea americană, dar este prezentă și în Australia. Compania a finalizat recent o campanie de finanțare de 125 milioane de dolari pentru a se extinde și în Europa, finanțarea sa totală ridicându-se astfel la 300 de milioane de dolari.

http://www.greencarreports.com/news/1113009_chargepoint-launches-electric-car-charging-activated-by-smartphone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 86