CHELU SI METALICA

CHELU SI METALICA

POSTED BY  ON 22:41 IN HOME | 0 COMMENTS

home.h1Catalin Chelu si Metalica Oradea

                          Compania Electroarges (ELGS), cel mai mare actionar al Amplo Ploiesti (AMPL), vrea sa lanseze o oferta de preluare pentru actiunile pe care nu le detine la producatorul de aparate de masurare si automatizare din Ploiesti, informeaza Mediafax.Lansarea ofertei de preluare este inscrisa pe ordinea de zi a unei AGA programata pentru 5 aprilie, potrivit unui convocator transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), vineri, de Electroarges, companie controlata de omul de afaceri Catalin Chelu.

                          Electroarges si Galgros Galati, alta firma controlata de Chelu, controleaza peste 50% din titlurile Amplo, se arata intr-un convocator AGA transmis, joi, de firma din Ploiesti pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.Potrivit legislatiei pietei de capital, investitorul care ajunge sa detina direct sau indirect peste 33% din actiunile unei companii listate trebuie sa lanseze o oferta de preluare pentru restul titlurilor, iar Electroarges a depasit deja acest prag.Doi dintre membrii Consiliului de Administratie al Amplo au demisionat in ultima saptamana, iar in locul lor au fost numite doua persoane apropiate omului de afaceri Catalin Chelu, Ion Gavrila si Mihai Brinza.

                         Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis la finalul saptamanii trecute o decizie prin care dispune ca in cel mult 15 zile sa fie initiata o oferta de preluare la Altur (ALT) de catre firmele Mecanica Rotes Targoviste (METY), Celule Electrice Bailesti, Revan Com Galati, Galgros Galati, Surexcomp Braila, New Dezvolt Consulting Slatina, Metalica Oradea si persoanele cu care actioneaza in mod concertat. Institutia a aplicat, totodata, amenzi de 74.405 de lei si, respectiv, de 76.558 de lei firmelor Celule Electrice si Mecanica Rotes pentru ca actioneaza concertat, detin peste 33% din actiuni si nu au lansat oferta de preluare. Cele doua firme detin 14,81% si, respectiv, 28,15% din actiunile Altur.Catalin Chelu este unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri cu investitii pe bursa si s-a aflat de mai multe ori in conflict cu fosta Comisie Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), dar si cu conducerile SIF-urilor, in special pentru ca detinea concertat mult peste pragul maxim prevazut de lege la acel moment, de 1% din actiunile SIF-urilor.

——————————————————————————————————————————————————————————-

1471087_10201295491929885_1737037589_n copy…..disparitia ca actionar e ca si moartea…..

Ion Popescu, in armata. Dupa vreo 2 saptamani, acesta este impuscat si moare. Gheorghe, fiind prieten cu el, este chemat de catre superiori. Acestia ii spun ca trebuie sa se duca s-o anunte pe nevasta lui , dar sa nu-i spuna direct, ci mai pe ocolite, sa nu-i provoace vreun soc Pleaca Gheorghe, dar ajunge noaptea la nevasta acestuia, pentru ca deja era tarziu cand plecase. Bate la usa, deschide Maria Popescu, il invita inauntru si il intreaba ce cauta asa de tarziu pe la ea. El ii raspunde:
– Stiti, as fi venit mai devreme, dar sotul dumneavoastra nu era mort atunci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 81