Chery aduce un nou SUV electric pe piața germană

Isteria actuală din jurul motoarelor diesel este în folosul automobilelor electrice și implicit și a unor producători chinezi. Pe lângă Borgward și Geely este rândul producătorului chinez Chery să introducă modele electrice pe piața germană. Primul SUV va putea fi studiat îndeaproape la IAA.

Producătorul auto Chery este una dintre companiile care are în plan pătrunderea pe piața germană. La fel ca și la Borgward sau Geely, chinezii se folosesc de atitudinea actuală față de motoarele diesel și motoarele cu ardere internă și au în plan inundarea pieței cu vehicule electrice. Primul model din portofoliu va fi un SUV compact pentru clienți tineri și în pas cu moda, destinat centrelor urbane aglomerate. Va îndeplini toate cerințele și așteptările cumpărătorilor privați și corporaționali, în ceea ce privește designul, calitatea, dinamica și siguranța pasagerilor, se spune într-o declarație de presă formulată succint de cei de la Chery.

Pe piață ar trebui să sosească automobile în variante full electric sau plug-in. Compania are în vedere introducerea mai multor modele cu motoare electrice, pe mai multe segmente de piață, pe parcursul a câțiva ani, spune Anning Chen, director executiv al Chery Automobile. Este un portofoliu de vehicule electrice hibrid (HEVs), vehicule hibrid plug-in (P-HEVs) și vehicule electrice propulsate în totalitate de baterii (EVs).

Piața auto europeană și germană ar trebui să ia în serios această nouă mișcare a chinezilor, deoarece Chery nu este un oarecare. Pe lângă Great Wall, producătorul face parte din cei mai de succes exportatori auto ai țării. Vehiculele Chery pot fi văzute printre altele în America de Sud, Africa sau Iran. În anul 2016 chinezii au exportat, după propriile date, fix 100.000 de vehicule la nivel mondial, dintr-un total de 700.000 de mașini produse. Astfel că Chery este exportatorul de mașini numărul unu din China.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/chery-auf-der-iaa-2017-china-hersteller-chery-bringt-neues-suv-auf-den-deutschen-markt_id_7476838.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 39 =