Chevy Bolt 2017 prezice 272 mile după 17.000 de mile parcurse

Chevy Bolt 2017 prezice 272 mile după 17.000 de mile parcurse
Producătorii de automobile electrice, inclusiv Chevrolet, oferă mereu un disclaimer, care precizează faptul că autonomia vehiculelor electrice depinde foarte mult de o serie de factori, cum ar fi temperatura, terenul pe care rulează și stilul de condus.

Acest disclaimer acționează ca o plasă de siguranță astfel încât dacă oamenii nu reușesc să atingă o autonomie de 238 de mile (385 km), să nu aibe motive se plângă. Este practic o metodă elegantă de a spune că dacă e frig afară sau dacă rulați automobilul electric pe o pantă sau teren accidentat, ori dacă sunteți un șofer care “conduce de parcă a furat-o”, probabil că nu veți putea spera la o autonomie foarte ridicată. În același sens, unii poate că vor înțelege că trebuie să ai puțin noroc să depășești estimarea oficială de 238 de mile.

S-a vorbit recent în presă despre faptul că Tesla ar raporta o autonomie mai redusă pentru Model 3 decât se poate obține real. Compania a raportat în trecut mai puțin decât estimările EPA și pentru Model S, dar numai la o diferență minoră. Metoda de estimare EPA a oferit un rating de 341 de mile (550 km) pentru Model S 100D, dar producătorul a raportat 335 pentru clienți.

Documentele recente ale EPA arată că Model 3 a fost testat și estimat la o autonomie mixtă de 334 mile, chiar dacă Tesla spune oficial 310. Acest lucru se traduce cel mai probabil în faptul că mare parte din utilizatorii care cumpără mașina vor atinge într-adevăr autonomia oficială specificată de producător, sau poate chiar o vor depăși, în loc să se întâlnească situația opusă, în care clienții devin nemulțumiți și frustrați pentru că nu pot atinge autonomia precizată de producător.

At 17,000 Miles, This Chevy Bolt Predicts 272-Mile Range – Video

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 3