Chevy Bolt cu 390 km autonomie este o problemă pentru Tesla

DETROIT, MI – Mary Barra, Chairman and CEO of General Motors, and Mark Reuss, Executive Vice President of GM Global Product Development, reveal the Chevrolet Bolt EV to the news media at the 2016 North American International Auto Show January 11th, 2016 in Detroit, Michigan. The NAIAS runs from January 11th to January 24th and will feature over 750 vehicles and interactive displays. (Photo by Bill Pugliano/Getty Images)

Mary Barra, Chairman și CEO al General Motors și Mark Reuss, Executive Vice President of GM Global Product Development, dezvăluie noul Chevrolet Bolt EV în fața presei cu ocazia 2016 North American International Auto Show.

Câteodată este o povară să fii primul. Tesla este mica companie de mașini care ar fi putut atât de multe… CEO-ul ei, Elon Musk, împreună cu echipa sa, construiesc pe baza conceptelor oferite chiar de inventatorii automobilului și pun irevocabil mașinile electrice pe harta lumii. Producătorii majori de automobile au înțeles ideea și acum încep să ofere mai mult decât vehicule electrice de mici dimensiuni și autonomie redusă, încep să ofere automobile care seamănă tot mai mult cu cele de la Tesla.

Acum cei mai proeminenți dintre noii-veniți, Chevy Bolt, va ajunge pe piață mai târziu în acest an, cu o autonomie mult mai redusă decât se credea anterior. Chevy a anunțat marți că Bolt va atinge o autonomie estimată de doar 390 de kilometri. Această cifră o depășește cu aproximativ 40 de kilometri pe cea de la cel mai ieftin sedan Model S, versiunea cu acumulator de 60 de kilowați-oră și un preț de 66.000 de dolari. Iar Bolt este așteptat să coste în comparație doar 37.500, până ce o reducere fiscală guvernamentală scade prețul la doar 30.000 de dolari, ceea ce înseamnă că mult mai multă lume își va putea permite așa ceva.

Tesla, bineînțeles, este de așteptat să impresioneze cu Model 3 programat pentru livrare încă din anul 2017, dar cu o autonomie estimată de doar 320 km la o singură încărcare. Acolo este poziția relativ dificilă a companiei Tesla față de industria auto tradițională. Există un scepticism tot mai abundent cu privire la capacitatea companiei de a atinge target-ul îndrăzneț fixat de Elon Musk, de 500.000 de livrări pentru anul 2018, dat fiind faptul că Tesla abia a reușit să livreze între 80.000 și 90.000 de automobile în 2016.

Chevrolet este parte din General Motors, iar când CEO-ul GM, Mary Barra, a decis să acționeze dur în privința modelului Bolt, am avut ocazia de a vedea cum o companie mare producătoare de automobile și cu o experiență de peste un secol în domeniul producției a ales să pătrundă pe o piață nouă. Bolt a fost anunțat în 2015, prezentat oficial la Consumer Electronics Show din Las Vegas în ianuarie anul curent, fiind programat pentru producție în luna octombrie, iar livrările încep de anul viitor.

Tesla este o companie vulnerabilă la surprizele ce pot veni în luna octombrie. Poate că cei de la GM știau de multă vreme că vor putea obține peste 200 de mile la o singură încărcare a bateriei…

http://nordic.businessinsider.com/chevy-bolt-range-versus-tesla-model-3-range-2016-9/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32