VIDEO Chiar și luxul va deveni complet electric

Electrificarea ncepe să cuprindă tot mai mult din industria auto pe măsură ce guvernle naționale implementează măsuri tot mai dure privind emisiile și poluarea aerului, iar costul bateriilor și tehnologiilor asociate automobilelor electrice sunt într-o continuă scădere.

În timp ce sectorul automotive va afecta în mod clar un grup mare de oameni, numeroase companii au arătat că ambarcațiunile pot de asemenea să devină electrice. Acest lucru se extinde și pentru șalupele de lux: Hinckley, care a început să construiască ambarcațiuni în anul 1928, a debutat în acest domeniu prezentând o șalupă cu propulsie complet electrică cu autonomie de 65 de kilometri, pe nume Dasher.

Hinckley Dasher folosește două motoare electrice cu o putere de 60 de kilowați (80 de cai putere) și o versiune rezistentă la apă a bateriei litiu-ion care se regăsește în automobilul electric BMW i3. Cu acest sistem electric de propulsie Dahser-ul poate să păstreze o viteză de croazieră de 16 km/h pentru o distanță de maxim 65 de kilometri, dar există și o versiune de barcă electrică ce este capabilă de viteze între 30-45 km/h.

https://youtu.be/Gw4B24w_F8E

Cu toate acestea, ambarcațiunile sunt capabile de viteze mai mari, dar acestea vor avea un efect semnificativ asupra autonomiei. Dasher va avea o autonomie de maxim 38 de kilometri peste viteza de croazieră.

Spre deosebire de automobilele electrice, care suferă adesea de pe urma unei infrastructuri de încărcare, ambele tipuri de ambarcațiuni electrice de la Hinckley sunt extrem de bine pentru electrificare. Majoritatea docurilor au deja stații de încărcare electrică pentru a oferi proprietarilor posibilitatea de a se bucura de diferite facilități de la bordul ambarcațiunilor lor, care necesită energie electrică.

Hinckley spune că Dasher se poate încărcare în patru ore cu cabluri de încărcare de 2×50 de amperi, iar proprietarii pot folosi și un cablu de 30 de amperi, dar timpul de încărcare va fi mai îndelungat.

http://www.greencarreports.com/news/1113390_even-luxury-launches-can-go-all-electric-hinckley-shows-how

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 90