Chile crește oficial Marijuana

2014-10-29T192133Z-1132538887-GM1EAAU097K01-RTRMADP-3-CHILE-HEALTH

 

Chile crește oficial Marijuana

Este un pas istoric pentru pacienții cu cancer din Chile. Oficial țara crește acum canabis pentru scopuri terapeutice. Deși recolta va fi inițial disponibilă doar pentru anumiți pacienți, guvernul intenționează să schimbe acest lucru.

Chile este prima țară din America Latină care va crește oficial canabis pentru scopuri terapeutice. La o ceremonie din Santiago de Chile, au fost deja pregătite primele semințe de canabis pentru a fi semănate în zona de sud a capitalei. Acesta este un moment istoric pentru toți pacienții suferinzi, spune Fundația Daya, dedicată promovării uzului medicinal de marijuana.

Locația exactă a sistemului de producție este secretă și este păstrat, de asemenea, în siguranță printr-un gard de sârmă ghimpată și gard electric pentru a fi protejată de hoți. În aprilie cel târziu, prima cultură va fi secerată. O lună mai târziu ar trebui să se extragă uleiul de canabis ce va fi distribuit gratuit către aproximativ 200 de pacienți bolnavi de cancer. Beneficiarii vor participa la un studiu clinic, care va examina succesul terapeutic al programului.
Aprobarea pentru culturile de cânepă formate din exact 425 de plante a provocat o dezbatere socială în Chile, deoaree consumul de canabis în legislația Andină este interzisă, acesta fiind definit ca fiind un drog tare. O scutire asemănătoare a fost acordată pentru o companie privată în 2011 și a fost ulterior revocată de autorități. Guvernul socialist al președintelui Michelle Bachelet se angajează să clasifice pe viitor marijuana ca un drog ușor și astfel să reducă sancțiunile pentru utilizarea sa și astfel să mai înlăture și din barierele birocratice pentru utilizarea sa terapeutică.

http://www.n-tv.de/politik/Chile-baut-offiziell-Marihuana-an-article13867936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 59 =