Chile triumfează pentru prima dată la Copa America

2015-07-04T230231Z-154685234-TB3EB741RZWE5-RTRMADP-3-SOCCER-COPA-M26

Chile triumfează pentru prima dată la Copa America

La un an după eșecul trăit de Argentina la Cupa Mondială de Fotbal, acum cedează în finala Copa America în fața selecționatei statului Chile, care a găzduit competiția. Într-o întrecere deplorabilă a loviturilor de la unsprezece metri, doar Messi s-a arătat eficient.

Lionel Messi trebuie să mai aștepte pentru primul său mare titlu cu Selección. La un an după înfrângerea dureroasă din finala Cupei Mondiale ce a avut loc în fața Germaniei, starul argentinian numit de patru ori cel mai bun fotbalist al anului a cedat încă o finală, împreună cu colegii săi din naționala Argentinei, de data aceasta în competiția continentală Copa America.

Partida a intrat în prelungiri și s-a încheiat după 120 de minute fără gol înscris. Finalul a sosit după executarea loviturilor de la unsprezece metri, când scorul a arătat 4-1 în favoarea gazdelor. Argentina, echipă ce și-a adjudecat de două ori în istorie titlul de campioană mondială, așteaptă încă din 1993 un titlu în cadrul competiției Copa America.

Pentru La Roja, cu toate acestea, a reprezentat primul triumf în cadrul acestei competiții, care a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 44. La loviturile de departajare gazdele au avut nervii mai tari, aceștia aflându-se în fața a 48.000 de spectatori, toate biletele de pe Estadio Nacional din Santiago fiind vândute pentru această partidă. Din partea argentinienilor doar Messi a reușit să marcheze din penalty. Gonzalo Higuain a trimis apoi mingea în bara transversală. Iar portalul chilian Claudio Bravo a reținut apoi șutul trimis de Éver Banega.

Din Chile au marcat Matías Fernández, fostul jucător de la Leverkusen, Arturo Vidal, Charles Aránguiz și Alexis Sánchez pentru prima lor victorie din cea mai veche competiție inter-țări din lume. În 24 de jocuri anterioare de la Copa America, Chile nu a reușit niciodată să înregistreze o victorie în fața Argentinei.

Chile a păstrat constant mingea în terenul adversarilor redutabili, printr-o echipă puternică în ofensivă, explică antrenorul noii campioane a Americii, Jorge Sampaoli. Antrenorul argentinei, Gerardo Martino, a evaluat cu toate acestea jocul ca fiind echilibrat.

Acesta a spus pentru presă că fiecare dintre echipe a reușit să neutralizeze jocul adversarei. Din acest motiv Messi, Higuain, dar și chilienii Vidal sau Sánchez nu au avut ocazia de a dezvolta un joc ofensiv.

Ángel Di María, care a fost schimbat în prima repriză de către antrenorul Gerardo Martino datorită unor posibile probleme musculare cu colegul său Ezequiel Lavezzi, s-a declarat extrem de nemulțumit după meci că echipa sa a ieșit din nou pe locul doi dintr-o competiție majoră și a ratat un nou obiectiv.

http://www.n-tv.de/sport/Chile-triumphiert-erstmals-bei-Copa-America-article15444941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4